16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTone de bunuri contrafăcute, confiscate pe Aeroportul Otopeni

Tone de bunuri contrafăcute, confiscate pe Aeroportul Otopeni

Aproximativ trei tone de bunuri susceptibile a fi contrafăcute sosite din China au fost confiscate pe Aeroportul Henri Coandă-Otopeni.

Dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, valoarea acestora se ridică la 10 milioane de lei. Marfa a fost expediată din China şi urma să ajungă, pe cale terestră, în Ucraina.

Transportul de bunuri diverse era expediat pe ruta Hong Kong – Istanbul – Bucureşti, cu destinaţia finală Ucraina.

Întrucât echipa de control a avut suspiciuni cu privire la marfa transportată au fost desfăşurate activităţi specifice.

S-a stabilit că transportul este format din 160 de colete, în cantitate totală de 2.862 kilograme. Coletele conţineau diverse bunuri inscripţionate cu însemnele unor branduri consacrate, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Întreaga cantitate de bunuri, estimată la aproximativ 10 milioane de lei dacă  ar fi fost comercializată, a fost ridicată.

În cauză se efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.

Citeşte şi: (VIDEO) Vârsta de pensionare va creşte treptat până la 65 de ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS