27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentA prizat cocaină și s-a urcat la volan. Sancțiuni de peste 82.000 de lei date de polițiștii rutieri

A prizat cocaină și s-a urcat la volan. Sancțiuni de peste 82.000 de lei date de polițiștii rutieri

Mai mulți doljeni au fost prinși de polițiștii rutieri din județ conducând sub influența alcoolului sau a drogurilor pe drumurile publice. Un tânăr din Balș a fost depistat în timp ce conducea pe Calea București din Craiova sub influența cocainei. Un alt bărbat, din Poiana Mare, a fost depistat beat la volan în Calafat, cu o alcoolemie de 1,29 mg/l.

Depistat la volan având o alcoolemie de 1,29 mg/l

În seara de 19 mai a.c., ora 19.40, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Calafat au depistat un bărbat, de 52 de ani, din comuna Poiana Mare, în timp ce conducea beat un autoturism pe DN 55A, din municipiul Calafat.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. La fel a pățit și un craiovean de 54 de ani care conducea un autotursim pe strada Unirii.

A prizat cocaină și s-a urcat la volan

În noaptea de 20/21 mai, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un tânăr, de 20 de ani, din orașul Balș, județul Olt, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea București, din municipiul Craiova.

Întrucât prezenta un comportament suspect, acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la substanța cocaină. Tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii rutieri au dat sancțiuni de peste 82.000 lei

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au acționat, pe principalele drumuri din județ, pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Au fost legitimate și verificate peste 420 de persoane, fiind controlate și 380 de autovehicule. Pentru abaterile constatate au fost aplicate peste 283 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 82.000 de lei. Totodată, au fost reținute 25 de permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate și 9 infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice.

Citește și Morți și răniți la un raliu din Mexic, după un atac armat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS