20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment23 de polițiști de frontieră de la Nădlac, urmăriți penal de DNA

23 de polițiști de frontieră de la Nădlac, urmăriți penal de DNA

23 de polițiști de frontieră de la Nădlac, urmăriți penal de DNA. 23 de polițiști de frontieră și un inspector al Direcției Generale Antifraudă Fiscală sunt urmăriți penal într-un nou dosar de corupție la Vama Nădlac. Aceştia sunt acuzați că primeau mită de până la 600 de euro de la firme de transport persoane dinspre Republica Moldova în țări ale Uniunii Europene, pentru a nu fi verificate.

Conform DNA, procurorii de la Serviciul teritorial Timișoara au dispus începerea urmăririi penale în cazul a 24 de persoane – un inspector al Direcției Generale Antifraudă Fiscală și 23 de polițiști de frontieră – pentru luare de mită și trafic de influență, în formă simplă și continuată.

Ce spune DNA

„În perioada mai 2022-ianuarie 2023, cei 23 de inculpați, în calitate de agenți de poliție în cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac I și II, în mod repetat, ar fi pretins și primit diverse sume de bani. Acestea erau cuprinse între 50 și 600 de euro, de la persoane care efectuau activități de transport călători dinspre Republica Moldova în țări ale Uniunii Europene și invers, fără a dispune măsurile legale pentru nerespectarea perioadelor de ședere în Uniunea Europeană de către cetățeni extra-comunitari.

Unul dintre agenții de poliție ar fi permis ieșirea din țară a unui minor fără acordul părinților

În 12 mai 2022, unul dintre agenții de poliție, în schimbul a 100 de euro, ar fi permis ieșirea din țară a unui cetățean român, minor, fără acordul părinților sau reprezentanților legali.

În perioadele 10.08 – 29.10.2021 și 06 – 07.04.2023, inculpatul Matei Marius Gheorghiță, în calitate de inspector în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, cu atribuții de control în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, ar fi pretins și primit de la o persoană suma totală de 1.200 euro pentru a-și trafica influența pe care ar fi pretins că o are asupra polițiștilor de frontieră români și maghiari și pe care ar fi promis că-i va determina să-i permită acesteia să tranziteze ilegal frontiera româno-maghiară cu obiecte care făceau parte din patrimoniul cultural național mobil (tablouri, statuete)”.

În acest caz sunt urmărite penal și alte persoane, precizează DNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS