11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă locomotive s-au ciocnit din cauza unui mecanic băut

Două locomotive s-au ciocnit din cauza unui mecanic băut

Două locomotive izolate, aparţinând unor operatori privaţi, s-au ciocnit din cauza unui mecanic băut. Accidentul a avut loc marţi noapte, în judeţul Giugiu, între  staţiile Toporu şi Chiriacu. Cei doi mecanici au ajuns la spital, iar un al treilea bărbat aflat în una dintre locomotive a primit asistenţă medicală la faţa locului.

O femeie, impiegat de mişcare în statia CF Toporu, a sesizat marţi noapte, la ora 3.32, prin apel 112, o coliziune între două locomotive.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii Serviciului Judeţean de Transporturi Giurgiu. Din primele cercetări a reieşit că o locomotivă izolată, care mergea de la Giurgiu la Videle, ar fi intrat în coliziune frontală cu o altă locomotivă izolată, care se deplasa pe ruta Videle – Giurgiu, la km feroviar 31+100.

”Două locomotive private s-au ciocnit frontal între  staţiile Toporu şi Chiriacu. Conform primelor informaţii transmise de personalul feroviar ajuns la faţa locului, unul dintre mecanici nu a respectat semnalul de oprire din zona staţiei Toporu, a talonat un macaz şi a lovit frontal cealaltă locomotivă, care venea dinspre Giurgiu”, conform CFR SA.

Unul dintre mecanici era băut

În urma coliziuni au fost răniţi mecanicii celor două locomotive, doi bărbaţi de 55 şi 58 de ani. Aceştia au fost transportaţi la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Un alt bărbat, de 57 de ani, a primit îngrijiri medicale la faţa locului. El a refuzat transportul la spital pentru investigaţii suplimentare.

Cele două locomotive private sunt avariate, nu sunt deraiate.

Accidentul feroviar este anchetat de AGIFER, instituţie abilitată să stabilească cu exactitate cauzele producerii acestui eveniment feroviar.

Cei doi bărbaţi au fost testaţi cu aparatul drager. La unul dintre ei a rezultat 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. La al doilea rezultatul a fost negativ.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

Două trenuri Regio, care circulau pe relaţia Giurgiu-Videle, staţionate în Giurgiu, aşteptau redeschiderea liniei, estimată în jurul orei 9.00.

CFR Călători a transmis că se anulează temporar trenurile pe relaţia Bucureşti-Giurgiu, deocamdată fiind afectate garniturile 9340 si 9341. 

Citeşte şi: Târgu Jiu: Un taximetrist și-a reclamat clientul la poliție din cauza unui pistol

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cod galben de precipitații

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de...

ȘTIRI GdS