25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘoferi morți de beți la volan

Șoferi morți de beți la volan

Polițiștii au prins mai mulți șoferi morți de beți la volan.

În cursul zilei de 12 mai a.c., ora 17.40, polițiști din cadrul Secției nr.1 Poliție Rurală Melinești au depistat un bărbat, de 55 de ani, din comuna Goiești, în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice din localitate. Întrucât acesta prezenta halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice.

Șoferi băuți sau fără permis

În aceeași zi, la ora 14.15, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Craiova au depistat un bărbat, de 48 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe strada Popoveni, din Craiova. Și acesta prezenta halenă alcoolică motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele situații polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Prins cu peste 100 km/h în localitate

La data de 12 mai a.c., ora 13.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui autoturism ce a fost înregistrat cu viteza de 103 km/h, pe DJ 606, în localitatea Breasta. Conducătorul auto nu a oprit la semnalul polițiștilor și a mărit viteza de deplasare. Polițiștii l-au urmărit pe acesta pe mai multre străzi din comuna Breasta, fiind ulterior imobilizat.

La volanul autoturismului a fost legitimat un tânăr în vârstă de 25 de ani, din comuna Predești, acesta având suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Tânărul a fost testat cu aparatele etilotest și drugtest, rezultatele fiind negative.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

CITEȘTE ȘI: Suedia a câștigat finala Eurovision 2023

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS