24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn membru AUR a încercat să intre în Parlament cu gloanțe

Un membru AUR a încercat să intre în Parlament cu gloanțe

Un membru AUR a încercat să intre în Parlament cu gloanțe. O reprezentantă a AUR, aflată pe lista de invitați a partidului, a încercat să intre în Palatul Parlamentului în timp ce avea patru gloanțe în geantă, potrivit reprezentanților Camerei Deputaților.

Cea care a încercat să intre în legislativ cu gloanțele este Elena Cîrligeanu, membră în Biroul Național de Conducere al partidului AUR.

Potrivit unor surse judiciare, ea este dusă la secția 17 de poliție pentru verificări. Cîrligeanu ar fi spus că sunt suveniruri de la o tragere. La prima vedere par gloanțe trase, nu cartușe.

Urmează să i se deschidă un dosar penal

Este vorba de Elena Cîrligeanu. Aceasta a fost dusă la secția 17 de poliție din București. Urmează să i se deschidă un dosar penal, conform hotnews.ro.

„Fata aia avea breloace (sic), erau gloanțe trase, ruginite, pe care le avea ca suvenir”, a spus George Simion în timpul transmisiunii LIVE pe Facebook a protestului contra unei legi privind separarea copiilor de familie.

La Palatul Parlamentului s-a propus suspendarea accesului în clădire

Ca urmare a incidentului, la Palatul Parlamentului s-a propus suspendarea accesului în clădire a persoanelor fără legitimaţie, dar şi a autoturismelor fără ecuson în cursul zilei de miercuri, până după finalizarea dezbaterilor în plen.

„Ce s-a întâmplat este un incident extrem de grav, fără precedent, trebuie investigat”, a declarat Alfred Simonis, liderul deputaților PSD. „Poliția să ne spună dacă a existat vreo intenție malignă prin introducerea acestor gloanțe la parlament”, a adăugat el.

AUR a cerut autorităților clarificarea situației

În urma incidentului AUR a cerut autorităților, printr-un comunicat de presă, clarificarea situației și o expertiză tehnică.

„AUR solicită autorităților competente clarificarea de urgență a incidentului petrecut la Parlamentul României în care a fost implicată o colaboratoare a partidului.

Solicităm instituțiilor abilitate o expertiză tehnică prin care să clarifice condiția tehnică a obiectelor în discuție. Cerem autorităților organizarea unei conferințe de presă, în cel mai scurt timp, în care să lămurească deplin acest subiect”, se arată în comunicatul de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS