14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) 3844 de copii și 489 părinți din Dolj au participat la “Start în educație”

(VIDEO) 3844 de copii și 489 părinți din Dolj au participat la “Start în educație”

-

3844 de copii cu vârste între 3-6 ani și 389 părinți, din 45 de comunități defavorizate din Dolj, sunt beneficiari ai programului ”Start în educație”.

Este cel mai amplu proiect de educație timpurie din România. În timpul acțiunilor , atât copiii cât și părinții lor s-au bucurat de suportul necesar pentru a facilita accesul la educație.

Copiii au primit câte un „Ghiozdănel cu viitor” – un pachet cu resurse educaționale potrivite nevoilor lor de dezvoltare:

  • rechizite,
  • carte și caiet de lucru,
  • materiale educative STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică),
  • jocuri pentru dezvoltarea motricității și produse de igienă personală.
    “Ghiozdănel cu viitor” îi va ajuta pe copii să învețe, să-și exprime talentele și să înțeleagă lumea, pentru a fi mai bine pregătiți de intrarea la școală.

Școala părinților–ateliere de educație parentală

Părinții au participat la ”Școala părinților–ateliere de educație parentală”. Ei au primit informații și îndrumări menite să le ofere suport și să îi invețe cum să își susțină copiii în această etapă de dezvoltare. Începând cu luna iunie 2023, părinții vor putea găsi mai multe sfaturi și idei de activităţi, privind utilizarea resurselor din “Ghiozdănel cu viitor” împreună cu copiii lor, pe canalul dedicat Youtube Start în Educație.

Start în educațievine în sprijinul a 60.000 copii cu vârste între 3-6 ani și 10.000 de părinți, selectați din 500 de comunități defavorizate din toată țara. Pr

”Start în educație” are ca principal obiectiv să dezvolte la nivel național un parteneriat solid între profesori, specialiști, părinți, autorități cu scopul de a susține importanța strategică a educației timpurii privind dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a copiilor.

În această etapă de dezvoltare, în care se pun bazele pentru viitorul copiilor, un rol crucial îl au părinții, care în cadrul proiectului sunt sprijiniți să devină primii educatori ai copiilor lor, cei care dau startul experiențelor de învățare timpurie de acasă, urmând ca apoi la grădiniță să devină un partener educațional de nădejde.

Citește și: Trimiși în judecată pentru falsuri cu fonduri europene

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

O nouă etapă de dezinsecție

Salubritate Craiova anunță desfășurarea unei noi etape a dezinsecției...

ȘTIRI GdS