16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDarius Vâlcov a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare în ”dosarul tablourilor”

Darius Vâlcov a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare în ”dosarul tablourilor”

Darius Vâlcov a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare în ”dosarul tablourilor”. Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat marți pe fostul ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, la 6 ani de închisoare în ”dosarul tablourilor”. Sentința e definitivă.

Darius Vâlcov era plecat în Italia în urmă cu câteva luni, potrivit unor surse oficiale. El a lipsit de la mai multe termene ale procesului de la Curtea Supremă.

În 2018, un complet de 3 magistraţi de la ICCJ îl condamnase în primă instanţă pe Darius Vâlcov la 8 ani de închisoare pentru corupţie, conform G4Media.ro.

ÎCCJ a decis să admită apelurile declarate de DNA şi de Darius Vâlcov împotriva deciziei ÎCCJ din februarie 2018 prin care Darius Vâlcov fusese condamnat la opt ani de închisoare. 

Instanţa a decis să descontopească pedeapsa de opt ani de închisoare în pedepsele componente

Instanţa a decis să descontopească pedeapsa de opt ani de închisoare în pedepsele componente: patru ani pentru trafic de influenţă; şase ani pentru spălare de bani şi doi ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte, conform news.ro.

Magistraţii au decis încetarea procesului penal pornit împotriva lui Darius Vâlcov

Magistraţii au decis încetarea procesului penal pornit împotriva lui Darius Vâlcov pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. 

ÎCCJ a decis condamnarea lui Darius Vâlcov la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi la cinci ani de închisoare pentru spălare de bani. Instanţa a contopit aceste pedepse, aplicându-i lui Darius Vâlcov pedeapsa cea mai grea, de cinci ani de închisoare, la care se adaugă un spor de un an de închisoare, acesta urmând să execute pedeapsa de şase ani de închisoare. 

Decizia instanţei este definitivă

Instanţa a stabilit menţinerea măsurilor asiguratorii luate faţă de Darius Vâlcov până la concurenţa sumei de 6.200.000 de lei.  Decizia instanţei este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS