16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPolițiștii prinși cu mită, reținuți

Polițiștii prinși cu mită, reținuți

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor doi polițiști prinși cu mită.

Cei doi polițiști sunt acuzați de comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

Andrei Pantea este comisar de poliție în cadrul Brigăzii Rutiere, iar Valentin Olteanu este agent șef de poliție în cadrul Brigăzii Rutiere.

Potrivit procurorilor, în perioada 19 martie – 22 aprilie 2023, cei doi ar fi primit sume de bani care nu li s-ar fi cuvenit, de la 23 de șoferi care ar fi încălcat regulile de circulație.

Polițiștii sunt acuzați cănu și-au îndeplinit acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu. Ei nu au constatat și sancționat cu amendă sau nu au suspendat dreptul de a conduce a unor șoferi.

De cele mai multe ori banii ascunși între documentele solicitate de către agentul șef de poliție ajungeau la comisar. Ulterior, acesta ar fi scos banii, i-ar fi introdus în portofel sau buzunar. La sfârșitul programului acele sume de bani ar fi fost împărțite între cei doi.
Ieri, cei doi ar fi fost surprinși în flagrant de către procurorii DNA după ce ar fi primit de la patru conducători auto peste 2.000 de lei.

Suspecților Pantea Andrei și Olteanu Valentin li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile

Astăzi, cei doi polițiști urmează să fie prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citește și: Prins cu droguri în bagajul de cală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS