19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment47 de cadavre, găsite într-o investigație privind „cultul înfometării”

47 de cadavre, găsite într-o investigație privind „cultul înfometării”

Poliția din Kenya a exhumat 47 de cadavre în apropierea orașului de coastă Malindi. Ei investighează un predicator despre care se spune că le-a spus adepților să moară de foame.

Printre morți se aflau și cadavrele unor copii. Poliția a spus că exhumările sunt în desfășurare, potrivit BBC.

Mormintele de mică adâncime se află în pădurea Shakahola. Săptămâna trecută, de aici au fost salvați 15 membri ai Bisericii Internaționale Good News. Liderul bisericii, Paul Makenzie Nthenge este în arest, și urmează să fie prezentat în fața instanței.

Radiou de stat KBC l-au descris drept pe Paul Makenzie Nthenge ca un „lider de cult”, Până acum au fost identificate 58 de morminte. Se crede că unul dintre morminte conține cadavrele a cinci membri ai aceleiași familii – trei copii și părinții acestora.

Predicatorul neagă faptele

Nthenge a negat faptele, dar i s-a refuzat eliberarea pe cauțiune. El insistă că și-a închis biserica în 2019. Se presupune că le-a spus adepților să se înfometeze pentru a-l „întâlni pe Isus”. Patologii vor preleva mostre de ADN și vor efectua teste pentru a determina dacă victimele au murit de foame.

Poliția l-a arestat pe Nthenge pe 15 aprilie, după ce a descoperit cadavrele a patru persoane suspectate că s-au înfometat.

Victor Kaudo de la Centrul de Justiție Socială Malindi a declarat că acolo unde este o cruce mare înseamnă că mi mult de cinci oameni sunt îngropați acolo.

Ministrul de Interne kenyan, Kithure Kindiki, a declarat că toate cele 800 de acri de pădure au fost închise și au fost declarate locul crimei.

Nthenge ar fi numit trei sate Nazaret, Betleem și Iudeea și a botezat adepții în iazuri înainte de a le spune să postească.

Kenya este o țară religioasă și au existat cazuri anterioare de oameni ademeniți în biserici sau culte periculoase, nereglementate.

Citește și: 22 de români și 4 sudanezi vor să plece din Sudan

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS