13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAlpinistul Noel Hanna, care a trăit pentru munți, a murit în Nepal

Alpinistul Noel Hanna, care a trăit pentru munți, a murit în Nepal

Alpinistul Noel Hanna, care a trăit pentru munți, a murit în Nepal, a declarat pentru BBC sora acestuia.
Noel Hanna, din Irlanda, a murit într-o tabără în timp ce cobora din Annapurna, al 10-lea cel mai înalt munte din lume.

Bărbatul de 56 de ani a escaladat Muntele Everest de 10 ori în carieră. În 2018, Hanna a devenit prima persoană din Irlanda care a urcat cu succes și a coborât K2.

Hanna a escaladat luni vârful de 8.091 m din lanțul muntos Annapurna și a murit peste noapte. Au existat rapoarte locale conform cărora cadavrul său a fost transportat în capitala, Kathmandu.

Irene Hunter a declarat că fratele ei „adora munții și pur și simplu iubea oamenii” și că era „o legendă”
Ea a adăugat că trupul fratelui ei se va întoarce la Finnis, aproape de Munții Morne, unde și-a început cariera de alpinist.

Alpinist găsit în viață, căzut într-o crevasă

Există rapoarte că un al doilea alpinist din India, care fusese dispărut după ce a căzut într-o crevasă, a fost găsit în viață.

Robbie Marsh, un ghid în Munții Morne, l-a descris pe Hanna drept o figură inspirațională pentru alpiniști.

El a declarat: „Am fost mereu la el pentru a scrie o carte, dar era un om atât de umil”. Marsh a spus că a fost inspirat de Hanna să renunțe la slujba de conducere corporatistă. Așa și-a înființat afacerea de alpinism. „O parte din moștenirea sa este acea inspirație pe care a oferit-o oamenilor”, a spus el.

Banjo Bannon, alpinist din Newry, care a fost a doua persoană din Irlanda de Nord care a ajuns pe Muntele Everest în 2003. „Noel avea în cap că urma să facă toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri. Acesta era scopul și visul lui.”

Alison Irwin, reprezentant al Societății Nepal-Irlanda, a spus că Hanna a depus multă muncă în promovarea legăturilor dintre cele două țări. „Avea o dragoste enormă pentru Nepal. Era foarte, foarte interesat de toate lucrurile legate de Nepal”, a spus ea.

Citește și: A jefuit același magazin de 11 ori în 5 luni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS