12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn consultant în tehnologie, arestat după ce l-a înjunghiat mortal pe fondatorul aplicației Cash

Un consultant în tehnologie, arestat după ce l-a înjunghiat mortal pe fondatorul aplicației Cash

Un consultant în tehnologie a fost arestat după ce l-a înjunghiat mortal pe fondatorul aplicației Cash App, Bob Lee, potrivit BBC.

Lee, de 43 de ani, a murit marți, 4 aprilie, la spitalul din San Francisco, după ce a fost înjunghiat în cartierul Rincon Hill din San Francisco.

Poliția a arestat un consultant în tehnologie pentru înjunghierea fatală din San Francisco a fondatorului aplicației Cash, Bob Lee. Suspectul este Nima Momeni, de 38 de ani, din Emeryville, California.

Momeni va fi audiat astăzi

Potrivit unui profil LinkedIn Momeni se descrie ca fiind consultant în tehnologic și proprietar de start-up, Expand IT, Inc. Lee și Momeni se cunoșteau, a spus poliția. Într-o conferință de presă, șeful Departamentului de Poliție din San Francisco, William Scott, a anunțat arestarea lui Momeni.

Scott a spus că Momeni a fost acuzat de crimă și acum se afla în arest la închisoarea din San Francisco.
În 2011, Momeni a fost acuzat de o contravenție pentru port de armă albă, potrivit cazierului său. Cazul a fost clasat după ce Momeni a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.
O audiere de judecată a fost programată vineri. Scott a spus că „cazul nu este închis”, în ciuda arestării, și o anchetă este în desfășurare cu privire la moartea lui Lee.

Cum s-a petrecut crima

Lee, director de produse la MobileCoin, venise din Miami în vizită la San Francisco pentru o conferință tehnologică, când a fost găsit cu răni prin înjunghiere în fața unui apartament de lux din strada Main St.

Fondatorul Cash APP a fost ucis în plină stradă
Fondatorul Cash APP a fost ucis în plină stradă

Potrivit Mission Local, poliția crede că Lee și suspectul se aflau împreună într-o mașină în primele ore ale zilei de 4 aprilie, când a izbucnit o bătaie între cei doi.

Citând surse ale poliției, site-ul de știri susține că fostul tehnician l-a înjunghiat pe Lee de două ori în afara vehiculului, iar ofițerii care au răspuns la apel au recuperat un cuțit în apropiere.

Ce spune comunitatea

Uciderea lui Lee a fost considerată de comunitatea de tehnologie din San Francisco drept un alt exemplu al epidemiei de criminalitate .

Dar, potrivit rapoartelor, atacul fatal nu a fost un jaf sau o tâlhărie la întâmplare. Se pare că suspectul a fost arestat la o adresă din Emeryville, un oraș din zona Bay Area, joi dimineață. Săptămâna trecută, oficialii orașului au criticat „politizarea” asasinatului lui Lee.

A fost filmat înainte să moară

Ultimele momente tragice ale lui Lee, fiind rănit mortal, pe Main St, în căutarea de ajutor, au fost surprinse d camerele de supraveghere.

Tatăl a doi copii ar fi încercat să semnalizeze un automobilist într-o Toyota Camry parcată. El și-a ridicat cămașa pentru a arăta amploarea rănilor sale. Din păcate, șoferul a fugit în loc să îi acorde îngrijiri.

Într-un apel la 911 depus la ora 2.34, Lee ar fi spus „cineva m-a înjunghiat”. Poliția și medicii au sosit aproximativ șase minute mai târziu.

El a fost transportat de urgență la Spitalul General din San Francisco, unde a murit la scurt timp după aceea.

Citește și: Mehedinți: 200 de jandarmi, la datorie pe perioada Sărbătorilor Pascale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS