14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) 180 tone de deșeuri din haine second-hand, descoperite după două percheziții

(VIDEO) 180 tone de deșeuri din haine second-hand, descoperite după două percheziții

-

180 tone de deșeuri din haine second-hand au descoperite, ieri, în urma a două percheziții în județul Prahova.

Polițiștii au efectuat două percheziții la sediul unei societăți comerciale și la domiciliul administratorului societății.

În urma perchezițiilor s-au descoperit într-un depozit aproximativ 290 tone haine second-hand, încălțăminte și produse de marochinărie.

Dintre acestea, aproximativ 180 de tone, erau murdare și rupte, nefiind supuse procesului de curățare, dezinfecție şi dezinsecție.

De asemenea, bunurile erau depozitate în condiții neconforme.

Reprezentanții Gărzii de Mediu și ai Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului au stabilit că acestea sunt în fapt deșeuri inutilizabile. Acestea nu pot fi comercializate pe teritoriul României, întrucât nu sunt respectate condițiile legale de spălare, dezinfecție, dezinsecție și depozitare.

Activitățile sunt în derulare, iar acțiunea este coordonată de procurorul din cadrul Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanța.

Transport efectuat pe 9 februarie

Reamintim că, în data de 09.02.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul unui autocamion cu remorcă, înmatriculat în România. Acesta era condus de un cetățean român în vârstă de 28 ani și transporta haine second hand pentru o societate din România.

În urma efectuării verificărilor, s-a constatat ca în mijlocul de transport se afla cantitatea de 15.085 de kilograme de haine second hand aflate într-o stare avansată de degradare. Lucrătorii din cadrul Gărzii de Mediu Constanța le-au catalogat ca fiind deșeuri periculoase și nu au permis intrarea pe teritoriul României a acestora.

Citește și: 362 locuri de muncă sunt vacante în judeţul Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Mai mulţi elevi olimpici au ajuns la spital, după...

Un grup de elevi olimpici a ajuns la spital...

ȘTIRI GdS