11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljeanul care şi-a violat sora de 13 ani, condamnat la 12 ani de puşcărie

Doljeanul care şi-a violat sora de 13 ani, condamnat la 12 ani de puşcărie

Judecătorii din Calafat au condamnat la 12 ani de închisoare un bărbat de 31 de ani, din Poaiana Mare, acuzat de comiterea infracţiunii de viol. În plus, inculpatul a fost obligat să achite vitimei suma de 20.000 lei cu titlu de daune morale. Potrivit oamenilor legii, în aprilie şi iulie 2022, bărbatul şi-ar fi violat sora, o minoră de 13 ani.

Poliţiştii doljeni anunţau, în iulie 2022, reţinerea unui bărbat de 31 de ani, din Poiana Mare, suspectat de comiterea infracţiunii de viol. Victima violului a fost sora bărbatului, o minoră de 13 ani.

„La data de 5 iulie 2022, orele 23.10 , poliţiştii Secţiei nr.10 Politie Rurală Poiana Mare au fost sesizaţi de o tânără de 24 de ani, cu privire la faptul că sora sa, de 13 ani, ar fi fost victima infracțiunii de viol. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că, în seara zilei de 5 iulie, în jurul orelor 20.30, un bărbat de 30 de ani, din comuna Poiana Mare, în timp ce se afla în locuința comună, ar fi întreţinut relaţii sexuale cu sora sa în vârstă de 13 ani, împotriva voinţei acesteia”, au precizat oamenii legii.

Pe 6 iulie, inculpatul a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Mandatul de arestare a fost emis de Judecătoria Calafat.

Minora de 13 ani, agresată şi violată de fratele mai mare

În urma cercetărilor, procurorii au stabilit că minora de 13 ani a fost violată de două ori de inculpat. Acesta din urmă locuia împreună cu concubina sa, două surori şi un frate mai mici. La data faptelor, mama celor trei era arestată în Italia, aşa că inculpatul a rămas întreținătorul familiei. Asta nu l-a oprit să-şi violeze sora mai mică, au susţinut anchetatorii.

Prima oară, minora a fost violată de fratele său în cursul lunii aprilie 2022. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în seara zilei de 5 iulie 2022. „Lovindu-se de refuzul categoric al acesteia, a început din nou să exercite constrângeri de natură psihică şi fizică, aplicându-i victimei mai multe lovituri cu palmele în diverse zone ale corpului, astfel că a întreținut cu aceasta un raport sexual oral, cauzându-i leziuni traumatice la nivelul feței prin lovire şi compresiune, apoi a întreținut un raport sexual normal cu aceasta”, au mai stabilit procurorii.

În aceeaşi seară, surorile victimei au povestit bunicii ce se întâmplase. Bunica victimei a anunţat o neapoată care locuieşte înbtr-o comună din Mehedinţi, iar aceasta a sunat la 112.

Condamnat la 12 ani de puşcărie

În faţa anchetatorilor, inculpatul „a adoptat o poziție procesuală nesinceră, motivând că nu el este autorul infracțiunilor de viol reclamate a fi săvârşite împotriva persoanei vătămate”, se mai arată în rechizitoriu. Inculpatul a fost deferit justiţiei, în stare de arest preventiv, în august 2022. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Calafat, instanţă care s-a pronunţat miercuri, pe 29 martie. Bărbatul a fost găsit vinovat pentru două infracţiuni de viol şi a fost condamnat la 12 ani de închisoare. Instanţa a dispus ca inculpatul să rămână în continuare în arest preventiv.

Inculpatul a fost obligat să achite victimei suma de 20.000 lei cu titlu de daune morale. Pentru a obţine acestă sumă, instanţa a dispus instituirea sechestrului asupra bunurilor prezente şi viitoare aflate în proprietatea inculpatului.

Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de părţile din dosar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS