14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPrimar PSD, condamnat pentru 100 de infracţiuni de luare de mită

Primar PSD, condamnat pentru 100 de infracţiuni de luare de mită

Judecătorii de la Tribunalul Olt au hotărât, ieri, să-l condamne la patru ani şi patru luni de închisoare pe edilul comunei Gostavăţu, Olt. Primarul este acuzat că, în perioada 2008 – 2018, ar fi primt mită de 117 ori. Patronilor le solicita sprijin financiar pentru organizarea bâlciului anual, în vreme ce de la alți locuitori percepea anumite sume fie pentru a le șterge procese-verbale de contravenție sau a anula debite. Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi acatată cu apel de părţile din dosar.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt anunţau, în mai 2019, plasarea sub control judiciar a primarului comunei Gostavăţu, Olt, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (117 acte materiale).
Anchetatorii au susţinut că cele peste 100 de infracţiuni ar fi fost comise de primar în cursul a 10 ani.

„Inculpatul P.M.Ş., în calitate de primar al comunei Gostavăţu, Olt, în perioada 2008-2018, a condiţionat mai multe persoane care doreau să nu fie sancţionate contravenţional sau împiedicate să îşi desfăşoare diferitele activităţi ce formează obiectul lor de activitate pe raza comunei, să achite, personal sau prin persoane interpuse, anual, diverse sume de bani (folosite pentru nevoi personale) cu valoarea cuprinsă între 100-1.000 lei, sub pretextul că sumele de bani sunt necesare pentru organizarea bâlciului din comună”, au explicat anchetatorii.
Aceştia din urmă au mai precizat că, în acest timp, la primărie exista prevedere bugetară pentru organizarea bâlciului.

Patru ani şi patru luni de puşcărie

Edilul a fost deferit justiţiei în mai 2020, an în care a fost reales în fruntea comunei. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Olt, instanţă care s-a pronunţat miercuri, pe 22 martie.
Inculpatul a fost condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru faptele comise.
Bărbatul a fost obligat să achite mai multe sume de bani primite de la părţile civile din dosar. În plus, instanţa a dispus confiscarea de la inculpat a sumelor de 15.000 şi 5.000 de lei, primite de la administratorii a două societăţi comerciale.

Sechestru pe bunurile edilului

Pentru recuperarea acestor sume de bani, judecătorii au dispus menţinerea sechestrului pus pe bunurile inculpatului. Este vorba de mai multe parcele de teren deţinute de primar. În final, instanţa a dispus desfiinţarea documentelor folosite de bărbat în activitatea infracţională.
Hotărârea Tribunalului Olt nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS