14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTrei vânzători de droguri, în arest

Trei vânzători de droguri, în arest

Tribunalul Dolj a prelungit mandatele de arestare preventivă emise în iulie 2022, pe numele a trei inculpaţi acuzaţi de trafic de droguri. Potrivit anchetatorilor, unul dintre inculpaţi a cultivat 20 plante de canabis într-un lan de porumb. Alţi doi sunt acuzaţi că a vândut canabis şi comprimate de MDMA consumatorilor din Dolj.

Procurorii DIICOT au explicat că, în luna martie 2022, unul dintre inculpaţi a înfiinţat o cultură de canabis, într-un lan de porumb.

„În cauză s-a reținut faptul că, în perioada martie – iulie 2022, unul dintre inculpaţi a înfiinţat și întreținut o cultură de canabis în curtea unui imobil din județul Dolj, în scopul recoltării și comercializării ulterioare a acesteia, parte din recoltă fiind comercializată de către cel de-al doilea inculpat consumatorilor de pe raza județului Dolj. Cu privire la cel de-al doilea inculpat s-a reținut că, în aceeași perioadă, alături de canabis a comercializat și MDMA”, au explicat anchetatorii.

Pe 12 iulie, oamenii legii au facut trei percheziţii pe raza județului Dolj. Au fost ridicate o cultură de canabis (20 de plante), descoperită într-un lan de porumb, 9 comprimate ce conțin MDMA, dispozitive de mărunţit, un cântar și suma de 7.089 lei.

Judecaţi pentru trafic de droguri, în stare de arest preventiv

Tot pe 12 iulie, procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore a doi inculpați. Cei doi au fost acuzaţi de comiterii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc. O zi mai târziu, pe 13 iulie, cei doi inculpaţi au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpaţilor pe o perioadă de 30 de zile. Al treilea inculpat din acest dosar a fost arestat pe 25 iulie.
În septembrie, inculpaţii au fost deferiţi justiţiei în stare de arest preventiv. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, iar în prezent este în procedură de cameră preliminară.

La începutul lunii martie, Tribunalul Dolj a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de cei trei inculpaţi. Hotărârea instanţei a fost contestată de inculpaţii arestaţi la Curtea de Apel Craiova. Săptămâna trecută, judecătorii au respins contestaţiile ca nefondate. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS