10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBulgar prins cu ţigări de contrabandă în Dolj, sub control judiciar

Bulgar prins cu ţigări de contrabandă în Dolj, sub control judiciar

Procurorii au dispus plasarea sub control judiciar a unui bărbat, de 40 de ani, cetățean bulgar, care a fost depistat transportând peste 30.000 de pachete de țigări care nu au fost declarate la controlul vamal. Șoferul bulgar a fost oprit de polițiști vineri, în comuna doljeană Rast.

Reprezentanții IPJ Dolj au precizat că țigările erau ascunse în plafonul remorcii.

”În comuna Rast a fost identificat un ansamblu de vehicule format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în Republica Bulgară, condus de un bărbat, de 40 de ani, cetățean bulgar. În urma controlului efectuat în semiremorcă, pe plafonul superior, a fost găsit un compartiment ascuns în care se aflau depozitate țigarete ce aveau aplicate timbre fiscale emise de Republica Bulgară, dar care nu au fost declarate la controlul vamal.

Astfel, au fost identificate 32.515 pachete de țigarete (650.300 de țigarete), prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de 719.213 lei”, au explicat oamenii legii.

Cetăţeanul bulgar, sub control judiciar

Țigările și autovehiculul au fost indisponibilizate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor. Șoferul bulgar a fost condus la sediul IPJ Dolj pentru audieri, iar în urma probatorului administrat a fost reținut pentru 24 de ore. Bărbatul este acuzat de deţinerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, peste limita a 10.000 ţigarete.

În cursul zilei de sâmbătă, suspectul a fost dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Băilești în vederea dispunerii unei măsuri preventive. Anchetatorii au dispus plasarea sub control judiciar a bărbatului de 40 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS