20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCinci ani de puşcărie după ce a pipăit o minoră, pe trecerea de pietoni

Cinci ani de puşcărie după ce a pipăit o minoră, pe trecerea de pietoni

Curtea de Apel Craiova a condamnat, luni, la cinci ani de închisoare un bărbat deferit justiţiei pentru agresiune sexuală. Potrivit anchetatorilor, inculpatul, care este recidivist, a ameninţat cu un pistol şi a pipăit o minoră de 17 ani. Incidentul a avut loc în august 2021, pe o trecere de pietoni din Drobeta Turnu Severin. Iniţial, la Judecătoria Drobeta Turnu Severin, bărbatul a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare.

Anchetatorii au precizat că inculpatul a agresat minora de 17 ani pe o trecere de pietoni. Ulterior, victima a fost dusă cu forţa într-o scară de bloc, unde a fost din nou agresată.

„În fapt, s-a reţinut că în data de 30.08.2021, în intervalul orar 15:30-16:00, inculpatul, în timp ce se deplasa pedestru pe o trecere de pietoni, (a întâlnit victima – n.r.), minoră în vârstă de 17 ani, pe care a prins-o de braț și a atins-o pe sâni, împotriva vointei sale, după care, în scopul înfrângerii rezistenței, prin constrângere fizică (respectiv prin lipsirea de libertate a persoanei vătămate, realizată prin imobilizarea brațelor) și prin constrângere psihică (constând în amenințarea persoanei vătămate cu un pistol cu bile), a introdus-o forțat în scara blocului E6, unde a atins-o din nou cu mâinile în zona sânilor”, au susţinut anchetatorii.

Cinci ani de puşcărie pentru agresiune sexuală

Inculpatul a fost deferit justiţiei în decembrie 2021, pentru comiterea infracţiunii de agresiune sexuală. La acea veme era arestat preventiv într-un dosar de conducere fără permis. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Drobeta Turnu Severin. În august, anul trecut, bărbatul a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. Instanţa a dispus confiscarea pistolului marca Walther şi l-a obligat pe inculpat să achite victimei suma de 10.000 de lei cu titlu de daune morale.

Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de inculpat şi procurori la Curtea de Apel Craiova. Luni, pe 13 martie, instanţa s-a pronunţat. Judecătorii au majorat pedeapsa aplicată inculpatului la cinci ani de închisoare. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Condamnat în alte dosare penale

În iunie 2022, acelaşi bărbat a fost condamnat definitiv la un an şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul de conducere fără permis. În acest dosar, anchetatorii au reţinut că, în septembrie 2021, inculpatul a condus fără permis şi a fost implicat într-un accident în care au fost avariate mai multe autoturisme. După aceea, bărbatul a fugit de la locul accidentului.

În iulie 2022, inculpatul a fost condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare într-un alt dosar, în care a fost acuzat de furt calificat. Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova. Următorul termen de judecată a fost stabilit de instanţă pentru data de 11 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS