5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArest prelungit pentru doi tineri acuzaţi că au exploatat sexual o minoră

Arest prelungit pentru doi tineri acuzaţi că au exploatat sexual o minoră

Tribunalul Dolj a dispus prelungirea mandatelor de arestare emise pe numele a doi tineri de 18 şi 25 de ani, acuzaţi de trafic de minori și act sexual cu un minor. Potrivit anchetatorilor, în toamna anului trecut, cei doi au exploatat sexual o minoră. Banii obţinuţi din prostituţie au intrat în buzunarele inculpaţilor, au explicat procurorii DIICOT.

Procurorii DIICOT au precizat că inculpaţii au comis infracţiunile în octombrie 2022.

„În cauză s-a reținut că, în luna octombrie 2022, cei doi inculpați din județul Dolj au racolat, în scopul exploatării sexuale, o persoană vătămată minoră. Inculpații, prin inducerea în eroare a persoanei vătămate, invocând o pretinsă relație, au determinat-o să întrețină relații sexuale cu bărbați dispuși să plătească un asemenea serviciu. Sumele de bani obținute din exploatarea persoanei vătămate erau ulterior însușite de inculpați”, au explicat anchetatorii.

Pe data de 10 noiembrie 2022, procurorii DIICOT au dispus reţinerea celor doi inculpaţi. Este vorba de doi tineri de 18 şi 25 de ani, care sunt acuzaţi de trafic de minori și act sexual cu un minor.

Arest prelungit pentru doi tineri acuzaţi de trafic de minori

Pe 11 noiembrie, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, cei doi inculpaţi au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpaţilor. Pe 3 martie, instanţa a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de cei doi inculpaţi. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost contestată de bărbaţii arestaţi la Curtea de Apel Craiova. Vineri, pe 10 martie, judecătorii au respins contestaţile ca nefondate.

Pe 1 martie, inculpaţii au fost deferiţi justiţiei. În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată alţi opt inculpaţi. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, urmând să intre în procedură de cameră preliminară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS