17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRomânul dat dispărut după tragedia feroviară din Grecia, găsit mort

Românul dat dispărut după tragedia feroviară din Grecia, găsit mort

Ionuţ, românul dat dispărut după tragedia feroviară din Grecia, a fost găsit mort. Familia românului a fost anunţată de autorităţile din Grecia că Ionuţ se numără printre victimele accidentului de tren.

Salvatorii sunt aşteptaţi să încheie eforturile de a găsi cadavrele victimelor accidentului feroviar produs în urmă cu trei zile în Grecia, pe măsură ce furia oamenilor faţă de accident creşte. La trei zile după ce trenul de pasageri care ducea la Salonic s-a ciocnit cu un tren de marfă care venea în afara oraşului Tempe, ucigând cel puţin 57 de persoane, operaţiunea de localizare a pasagerilor dispăruţi va fi probabil încheiată, au spus oficialii, potrivit The Guardian.

Ce spun rudele

Din păcate, printre victime, se află şi un român. Potrivit rudelor, Ionuţ se dusese la Atena să dea examen auto şi avea bilet de întoarcere la Salonic în trenul morţii.

Ieri, un bărbat, care spune că este fratele lui Ionuț, românul dispărut după tragedia din Grecia, a venit în faţa jurnaliştilor eleni cu poza lui şi le-a spus că acesta s-a urcat în tren în staţia Katerini şi avea ca destinaţie finală Atena.

Noaptea trecută, autorităţile din Grecia au reuşit identificarea lui Ionuţ printre victimele accidentului de tren produs marţi dimineaţă.

După aflarea veştii morţii lui Ionuţ, o membră a familiei a postat mai multe fotografii pe Facebook cu Ionuţ şi a scris un mesaj de adio. „Dumnezeu să te odihnească, suflet bun. Ai luat cu tine o parte din mine. M-ai distrus, nu am cuvinte”, a scris Gina Todor.

Până în prezent, bilanţul este de 57 de morţi, însă pe măsură ce victimele sunt identificate, acesta creşte.

Protestele continuă în Grecia, după catastrofa feroviară

Ciocniri între poliţişti şi un grup mic de protestatari au avut loc vineri seara, în centrul Atenei, în cursul unei demonstraţii în memoria celor 57 de persoane care şi-au pierdut viaţa marţi în coliziunea a două trenuri, relatează AFP.

Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene asupra unui grup de manifestanţi care au aruncat cu pietre în poliţie în timpul unui miting în Piaţa Syntagma, unde se află sediul Parlamentului.

Circa 1.800 de oameni, potrivit poliţiei, au păstrat un minut de reculegere vineri în faţa Parlamentului din Atena şi în alte oraşe ale Greciei.

În a treia zi de doliu naţional, grecii – răscoliţi de această catastrofă calificată drept tragedie naţională de autorităţi – cer socoteală autorităţilor, în pofida regretelor exprimate de guvern, pentru deficienţele „cronice” ale reţelei feroviare care au dus la accident.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS