16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFiul de 16 ani al omului de afaceri găsit mort la Pitești, reținut

Fiul de 16 ani al omului de afaceri găsit mort la Pitești, reținut

Fiul de 16 ani al omului de afaceri din Pitești, care a fost găsit decedat, vineri dimineață, în propria locuință, a fost reținut sub acuzația că și-a ucis tatăl. Pe trupul victimei fiind constatate răni produse produse prin înjunghiere.

Potrivit anchetatorilor, adolescentul ar fi recunoscut fapta, după o ceartă aprinsă, pentru că bărbatul, de 78 de ani, îi reproșa tânărului faptul că acesta se droga.

Surse din interiorul anchetei au dezvăluit că, după ce și-a înjunghiat tatăl, băiatul l-ar fi acoperit pe acesta cu haine și ar fi organizat o petrecere cu prietenii, în aceeași casă, cu toate că victima nu decedase și se afla în agonie.

Medicii legiști au constatat bărbatul s-a zbătut cel puțin 24 de ore între viață și moarte, dar nimeni nu l-a salvat.

Laurențiu Palaghia, prim procuror parchetul Argeș, a precizat că victima era decedată de mai mult timp: „Era decedat de mai multă vreme. Ultima oară a fost văzut în viață se pare duminică, deci în urmă cu vreo patru zile. Prezenta multiple lovituri.”

A mărturisit că a consumat etnobotanice

După ce și-ar fi ucis tatăl, adolescentul s-a întors, joi seara, la mama lui, care locuia singură, unde a fost găsit polițiștii. Acesta era agitat și incoerent, astfel că a fost dus la spital.

Dr. Tudor Ionescu, manager spitalul de pediatrie Pitești, a precizat că tânărul a mărturisit că a consumat substanțe psihoactive genul etnobotanicelor.

Ancheta va stabili și de ce mașina victimei a fost găsită la șapte kilometri de locuință, într-un loc în care tinerii se adună de obicei pentru a se distra.

Victima este Cornel Diaconescu, proprietarul unei companii care se ocupă cu repararea echipamentelor de comunicații mobile, cu o cifră de afaceri de peste două milioane de lei și sedii în mai multe localități. Bărbatul era divorțat. Acesta trăia într-o vilă cu două etaje, aflată la ieșirea din Pitești spre Bascov. Una dintre fostele soții l-a găsit acolo mort.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS