19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentȘeful unei grupări mafiote a evadat din închisoare coborând pe o frânghie formată din lenjerie de pat

Șeful unei grupări mafiote a evadat din închisoare coborând pe o frânghie formată din lenjerie de pat

Un șef al mafiei din Italia a reușit să evadeze dintr-o închisoare de maximă securitate coborând pe o frânghie formată din lenjerie de pat înnodată de la fereastra celulei sale, scrie Mirror.co.uk.

Imagini de la camerele de supraveghere îl arată pe Marco Raduano, de 40 de ani, evadând vineri din închisoarea Badu’e Carros din Sardinia, Italia, în ceea ce pare a fi desprins dintr-un film de acțiune.

Șeful grupării mafiote, Sacra Corona Unita, a fost văzut coborând pe frânghia care atârna pe peretele exterior al închisorii, după care a fost observat fugind.

Individul a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru trafic de droguri și mai este judecat într-un proces de crimă. Gruparea lui este cunoscută pentru modul violent în care acționează.

Autoritățile spun că Raduano ar fi fost un deținut model în închisoare și i s-a acordat privilegiul unui loc de muncă în biblioteca de la un etaj superior.

Anchetatorii bănuiesc că orele petrecute în bibliotecă i-au oferit șansa de a privi pe fereastră și de a studia programul gardienilor care patrulau pe zid.

Permițându-i astfel să-și cronometreze și sincronizeze evadarea pentru atunci când gardienii nu ar fi prezenți.

Se pare că Raduano a profitat de o schimbare de tură pentru a lua un set de chei și a descuia ușa care ducea la un perete exterior. Apoi a legat lenjeria de pat de o fereastră pentru a coborî pe gazon, au declarat autoritățile din Italia. Bărbatul este căutat de carabinieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS