14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPatru craioveni, judecaţi pentru tentativă de omor în trafic

Patru craioveni, judecaţi pentru tentativă de omor în trafic

Procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a patru bărbaţi acuzaţi de tentativă de omor. Potrivit oamenilor legii, în seara zilei de 12 ianuarie, inculpaţii au bătut şi înjunghiat un bărbat de 36 de ani, în urma unui conflict izbucnit în trafic.

Potrivit oamenilor legii, victima a fost agresată în seara zilei de 12 ianuarie, pe bulevardul Ilie Balaci din Craiova.

„Trei tineri din municipiul Craiova sunt bănuiți că în seara zilei de 12 ianuarie, în urma unui conflict în trafic, ar fi lovit cu autoturismul în care se aflau autoturismul persoanei vătămate. După impact i-ar fi aplicat acesteia mai multe lovituri, provocându-i plăgi tăiate și/sau despicate la nivelul capului și corpului. După eveniment, cei trei au părăsit locul producerii faptei, sustrăgându-se cercetărilor”, au precizat poliţiştii doljeni.

Cercetările au fost preluate de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Pe 17 ianuarie, în urma unei percheziţii domiciliare, au fost ridicaţi doi tineri, de 25 și 28 de ani, care se sustrăgeau cercetărilor. A fost găsit şi autoturismul folosit în seara zilei de 12 ianuarie.
De asemenea, în noaptea de 17 ianuarie, un tânăr de 25 de ani a fost preluat de polițiști din Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier 1. Acesta încerca să părăsească teritoriul României.

Judecaţi pentru tentativă de omor

Pe 18 ianuarie, inculpaţii au fost duşi la Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.
Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile. Pe 1 februarie, procurorii au cerut şi obţinut arestarea unui alt inculpat implicat în conflict. Ulterior, cei patru agresori au fost deferiţi justiţiei pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, urmând să intre în procedură de cameră preliminară.

Pe 13 februarie, Tribunalul Dolj a respins cererile inculpaţilor de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Hotărârea instanţei a fost contestată de inculpaţii arestaţi la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS