13.4 C
Craiova
luni, 22 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentContabil de primărie, reținut după ce a delapidat instituția cu peste 2 milioane de lei

Contabil de primărie, reținut după ce a delapidat instituția cu peste 2 milioane de lei

Contabilul Primăriei Mereni, județul Constanța, a fost reținut, marți, de polițiștii Serviciului Economic, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și delapidare. Paguba produsă primăriei este de peste 2 milioane de lei.

Bărbatul de 63 de ani va fi prezentat Tribunalului Constanța cu propunerea de arestare preventivă.

Polițiștii Serviciului Economic din Constanța au făcut, marți, 13 percheziții în județele Constanța și Olt. În urma descinderilor, au fost găsite și ridicate mii de documente.

Cel aflat în atenția polițiștilor era contabilul primăriei Mereni, din județul Constanța.

Bărbatul, care lucra de peste 20 ani în instituție, avea ca atribuții întocmirea ordinelor de plată și înregistrarea documentelor în evidențele contabile.

Anchetatorii au descoperit că în ultimii 5 ani, contabilul a semnat, în numele primăriei, fără avizul primarului sau al secretarului primăriei, prin falsificarea semnăturilor acestora, o mulțime de documente de achiziție, recepție și plată.

Bărbatul a făcut astfel plăți nelegale, de peste 2 milioane de lei, din conturile primăriei Mereni, în conturile a șase societăți comerciale, din județele Constanța și Olt.

Banii și i-ar fi însușit pentru că, cel puțin în Olt, lucra cu firme fantomă, spun anchetatorii.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța propun arestarea lui preventivă pentru delapidare, fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS