19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMii de bunuri contrafăcute, descoperite în mai multe mijloace de transport

Mii de bunuri contrafăcute, descoperite în mai multe mijloace de transport

Inspectorii vamali din cadrulDirecției Generale de Coordonare și Control Vamal – Autoritatea Vamală Română (echipele mobile din cadrul structurii centrale și Direcțiilor Regionale Vamale București și Craiova) împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au desfășurat o acțiune în sistem integrat pe linia prevenirii și combaterii faptelor de fraudă vamală și evaziune fiscală.

Inspectorii vamali împreună cu polițiștii de frontieră au descoperit, în mai multe mijloace de transport:

  • peste 24.000 de bunuri constând în parfumuri, articole vestimentare, parfumerie, marochinărie și produse de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile de a fi contrafăcute,
  • diferite cantități de alcool,
  • tutun și peste 60.000 țigarete care nu au fost declarate la intrarea în spaţiul comunitar.

S-a stabilit că bunurile descoperite aparțin unor cetățeni de origine română, turcă și poloneză, cu vârste cuprinse între 23 și 65 de ani. Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele respective.

Bunurile care prezentau suspiciuni de contrafacere, respectiv nedeclarate la intrarea în spaţiul comunitar, cu o valoare totală de aproximativ 2.200.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, în timpul acestei acțiuni, autoritatea vamală a aplicat un nr de 24 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 137.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS