16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrins de două ori într-o zi conducând fără permis, în arest

Prins de două ori într-o zi conducând fără permis, în arest

Judecătoria Segarcea a emis un mandat de arestare preventivă pe numele unui bărbat de 39 de ani, acuzat de comiterea a două infracţiuni de conducere fără permis. Poliţiştii doljeni au explicat că, pe 13 februarie, suspectul a fost depistat de două ori conducând fără permis. Inculpatul a mai fost condamnat pentru conducere fără permis, dar şi pentru părăsirea locului accidentului.

Reprezentanţii IPJ Dolj spun că, prima oară, inculpatul a fost depistat conducând fără permis în Segarcea. A doua oară, după numai câteva ore, a fost oprit de poliţişti în comuna Goicea.

„În fapt, la data de 13 februarie, ora 13.20, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Segarcea şi Secţiei 13 Poliţie Rurală Segarcea au oprit pentru control un autoturism ce circula pe strada Unirii, din Oraşul Segarcea. La volanul autoturismului a fost legitimat un bărbat, de 39 de ani, din comuna Rojişte, iar în urma verificărilor efectuate, în bazele de date ale Poliţiei Române, s-a stabilit că acesta nu deţine permis de conducere.
În aceeaşi zi, la ora 17.20, bărbatul a fost depistat şi de poliţiştii Secţiei 14 Poliţie Rurală Bârca în timp ce conducea un autoturism pe DJ 561, în comuna Goicea”, au precizat poliţiştii doljeni.

Pe 15 februarie, inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru comiterea a două infracţiuni de conducere fără permis. O zi mai târziu a fost aresat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Mandatul de arestare a fost emis de Judecătoria Segarcea.

A condus fără permis şi a provocat două accidente

În iunie 2019, acelaşi bărbat a fost condamnat definitiv într-un dosar în care a fost acuzat de conducere fără permis, părăsirea locului accidentului şi tentativă de înşelăciune. A primit o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru infracţiunile comise. În hotărârea instanţei se arată că inculpatul a provocat şi două accidente de circulaţie.

„Instanța reține faptul că inculpatul nu deținea permis de conducere la data comiterii fapte lor de conducere fără permis, inculpatul punând în pericol prin acțiunea sa viața și integritatea fizică a participanților la trafic, din cauza lipsei de pregătire în acest sens, pregătire care să fie atestată de organele abilitate.

În concret, acest lucru s-a și petrecut, în sensul că inculpatul, fără permis de conducere și conducând un autoturism cu volan pe partea dreaptă, care este mult mai dificil de condus în România, a provocat două accidente de circulație.
Astfel, după ce cu o zi în urmă lovise în trafic un alt autoturism, fără a fi și persoane rănite, s-a urcat din nou la volanul autoturismului și, fără a opri la indicatorul STOP, a provocat un accident extrem de grav, rănind două persoane, una având nevoie de 40-45 zile de îngrijiri medicale, iar cealaltă de 80-85 zile de îngrijiri medicale”, se arată în hotărârea instanţei.
Faptele pentru care bărbatul a fost condamnat au fost comise în vara anului 2017.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS