20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean arestat pentru trafic de droguri de mare risc

Craiovean arestat pentru trafic de droguri de mare risc

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus arestarea preventivă a unui tânăr de 22 de ani, din Craiova, acuzat de comiterea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc. Potrivit oamenilor legii, tânărul a fost depistat de jandarmi având asupra sa 36 de pliculeţe ce conţineau substanţe psihoactive. Ulterior, la domiciliul craioveanului, au fost găsite 90 de pliculeţe cu acelaşi conţinut.

Potrivit anchetatorilor, jandarmii doljeni au fost cei care l-au depistat pe vânzătorul de droguri. Ulterior, cercetările au fost preluate de procurorii DIICOT din Craiova.

„Un tânăr, de 22 de ani, din municipiul Craiova, a fost depistat de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj având asupra sa 36 de pliculeţe ce conţineau produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, respectiv droguri de mare risc. Ulterior, a fost pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, la locuinţa tânărului din municipiul Craiova, fiind descoperite și ridicate alte 90 de pliculeţe cu un conţinut asemănător”, au explicat anchetatorii.

Arestat pentru trafic de droguri de mare risc

În urma cercetărilor efectuate şi a probatoriului administrat, în cursul zilei de 15 februarie, procurorul DIICOT a dispus reținerea tânărului pentru 24 de ore. Acesta este acuzat de comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc şi efectuarea de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive.

Pe 16 februarie, anchetatorii au cerut şi obţinut arestarea preventivă a inculpatului.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatului F.A. pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 16.02.2023 şi până la data de 17.03.2023, inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpat, prin apărător ales, de luare a măsurii preventive a controlului judiciar”, a dispus instanţa.

Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS