22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentȘeful INFP și Raed Arafat, declarații despre cutremurul de 5,7 grade: Pentru noi este o surpriză că s-a activat această zonă

Șeful INFP și Raed Arafat, declarații despre cutremurul de 5,7 grade: Pentru noi este o surpriză că s-a activat această zonă

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, susţine marţi, o declaraţie de presă, la sediul Ministerului Afacerilor Interne pe tema cutremurului produs în regiunea Olteniei şi activarea grupei operative pentru monitorizarea sistemului de intervenţie în situaţie de urgenţă, în cadrul centrului de coordonare din minister.

https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/videos/944425589883482

Reprezentanții Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP) apreciază ca fiind o „surpriză” producerea cutremurelor în judeţul Gorj, spunând că, de obicei, în acea zonă au loc seisme cu magnitudini mici, de 1-3 grade.

Aceste declarații au fost făcute marți seară de către directorul INFP, Constantin Ionescu, într-o conferință de presă susținută alături de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat., potrivit HotNews.

Directorul INFP a precizat că primul seism produs luni a fost urmat de 16 replici, iar cutremurul de marţi a avut loc la 10 kilometri de epicentrul celui înregistrat cu o zi în urmă. El a explicat că mişcarea faliilor a fost pe verticală la ambele cutremure recente, iar seismul de marţi, cu magnitudinea de 5,7, „poate să fie un frate al celuilalt”, şi nu o replică.

Raed Arafat: Au fost efecte în şase localitaţi din trei judeţe

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a precizat că au fost efecte în şase localitaţi din trei judeţe.

„Avem efecte în 6 localități din trei județe. Au fost peste 50 de apeluri de urgență. Se refereau la fisuri sau elemente căzute, elemente din construcții. De asemenea, câteva atacuri de panică.

Județul Gorj: 3 localități au fost efecte. Vorbim de fisuri la mai multe imobile, inclusiv la Primărie și Prefectură. Au fost 5 persoane cu atacuri de panică și două persoane rănite.

Există 7 case cu fisuri. Acolo unde sunt fisuri o să fie evaluarea din partea experților din construcții.

Au fost semnalate 15 avarii la coșuri de fum.

Dolj: Avem elemente de construcții căzute la sediul Poliției de frontieră la Calafat.

La Mehedinți. Nu sunt efecte grave, nu avem victime, doar persoane cu atacuri de panică și doi răniți”, a spus Raed Arafat într-o conferință de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS