14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMehedinţi: Un copac şi un stâlp electric, căzuţi pe caraosabil

Mehedinţi: Un copac şi un stâlp electric, căzuţi pe caraosabil

Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin a intervenit, azi noapte, pe B-dul Tudor Vladimirescu din municipiu, pentru îndepărtarea unui copac și a unui stâlp electric stradal căzuți pe carosabil.

Cu ajutorul accesoriilor din dotare, pompierii militari au degajat carosabilul, circulația fiind reluată în condiții de siguranță.

Ieri, trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească în localitatea Bistrița din comuna Hinova. Au ars acoperișul anexei pe o suprafață de circa 10 mp, podul din blană de lemn pe o suprafață de circa 5 mp și mobilierul din încăpere. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de coșul de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic față de materialele combustibile.

Recomandări

Nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor poate produce tragedii. În ceea ce privește exploatarea coșurilor de evacuare a fumului, sunt obligatorii verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a acestora, fiind interzisă folosirea lor dacă sunt necurățate.
Populația să manifeste prudență maximă la utilizarea sobelor sau a altor echipamente folosite pentru încălzirea locuinței.
Înainte de culcare, focul din sobă trebuie întotdeauna stins.

Nu se vor utiliza mijloace de încălzire (sobe, reșouri, calorifere electrice, aeroterme și altele) cu defecte sau improvizații, deoarece pot conduce la evenimente cu pagube sau chiar cu pierderi de vieți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS