17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPeste 21.000 de morţi în Turcia și Siria

Peste 21.000 de morţi în Turcia și Siria

Bilanţul cutremurelor care au devastat Turcia şi Siria a depăşit 21.000 de morţi, la aproape 100 de ore după primul şi cel mai puternic seism, care a îngenuncheat două ţări şi a mobilizat o lume. 

Cel puțin 78.124 de persoane au fost rănite în ambele țări, potrivit autorităților. Cutremurul cu magnitudinea 7,8 s-a produs la 23 de kilometri est de Nurdagi, în provincia Gaziantep din Turcia, la o adâncime de 24,1 kilometri, a declarat Serviciul Geologic al Statelor Unite (USGS).

Experții avertizează că sunt din ce în ce mai puține șanse ca printre dărâmături să fie găsiți oameni în viață. Dar salvatorii nu vor să renunţe, chiar dacă sunt epuizaţi, după ce au lucrat neîncetat de atâta vreme. Trăiesc cu speranţa că de acolo, de dincolo de ruine, îi mai aude cineva. Misiunile de salvare continuă, dar cu fiecare oră care trece, creşte bilanţul victimelor.

Sute de mii de oameni din Siria au rămas fără adăpost în mijlocul iernii, după cutremurele mortale de luni. În nord-vestul Siriei, unde temperaturile sunt sub zero, mulți oameni stau în adăposturi improvizate, moschei și în ruinele clădirilor distruse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS