21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPensionar judecat pentru corupere sexuală, eliberat din arest

Pensionar judecat pentru corupere sexuală, eliberat din arest

Judecătoria Craiova a dispus plasarea în arest la domiciliu a unui bărbat de 63 de ani, deferit justiţiei pentru coruperea sexuală a patru minori. Inculpatul a fost arestat preventiv pe 20 iulie 2022. A fost trimis în judecată în septembrie, în stare de arest preventiv. Potrivit oamenilor legii, bărbatul și-ar fi expus organele genitale în faţa a patru copii, cu vârstele cuprinse între 5 şi 8 ani.

Poliţiştii doljeni au explicat că infracţiunile ar fi fost comise de inculpat la domiciliul său din Craiova.
„În fapt, la data de 4 iulie, un minor şi o minoră, de 5 şi 6 ani, din Craiova, s-ar fi deplasat la locuinţa bărbatului, unde cel în cauză, în urma practicării unor jocuri, și-ar fi expus organele genitale şi i-ar fi determinat pe minori să le atingă. De asemenea, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul ar fi procedat similar în luna mai. Victimă a fost o minoră de 6 ani, din Craiova.
Tot din cercetări poliţiştii au stabilit că bărbatul, în cursul anului curent, în timp ce se afla în curtea locuinţei sale împreună cu o altă minoră de 8 ani, ar fi atins-o în zona feselor, şi-ar fi expus organele genitale şi ar fi determinat-o pe aceasta să le atingă”, au precizat oamenii legii.

În arest la domiciliu pentru coruperea sexuală a minorilor

Pe 20 iulie 2022, inculpatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Pe 14 decembrie şi pe 6 ianuarie, instanţa a dispus plasarea inculpatului în arest la domiciliu. Procurorii au contestat hotărârile Judecătoriei Craiova la Tribunalul Dolj, instanţă care a dispus ca inculpatul să rămână în continuare în arest.

Săptămâna trecută, pentru a treia oară, Judecătoria Craiova a dispus plasarea inculpatului în arest la domiciliu. Şi acestă hotărâre a contestată de procurori la Tribunalul Dolj. Pe 7 februarie, instanţa a respins acţiunea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Hotărârea Tribunalului Dolj este definitivă, aşa că inculpatul a fost arestat la domiciliu.

Judecat pentru coruperea sexuală a minorilor şi agresiune sexuală

În septembrie 2022, inculpatul a fost deferit justiţiei în stare de arest preventiv. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova. Pe 17 ianuarie, dosarul a ieşit din procedura de cameră preliminară. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 3 februarie, când inculpatul a fost plasat în arest la domiciliu. Următorul termen de judecată în acest dosar este pe 17 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS