17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCel puțin 24 de morți în Chile, în urma incendiilor de vegetație

Cel puțin 24 de morți în Chile, în urma incendiilor de vegetație

Pompierii s-au luptat duminică cu zecile de incendii puternice din Chile, în urma cărora 24 de persoane au murit, iar late 1000 au fost rănite, potrivit www.hindustantimes.com.

Aceste incendii au fost catalogate ca fiind cel mai mare dezastru natural din ultimii ani.

Ajutorul internațional a început să sosească duminică de la câteva țări care au promis resurse, inclusiv avioane și echipe de experți de stingere a incendiilor.

Cele mai intense incendii s-au grupat în jurul a trei regiuni aproape de mijlocul coastei lungi a Pacificului a țării sud-americane.

Președintele Gabriel Boric a emis stare de urgență pentru regiunile sudice, în mare parte rurale, Biobio, Nuble și Araucania, într-un efort de a accelera ajutorul. Duminică, vorbind din orașul Puren din Araucania, Boric a subliniat că guvernul său va oferi toate resursele necesare, în timp ce a căutat să inspire solidaritate în fața incendiilor mortale. Incendiile au mistuit aproximativ 270.000 de hectare, au declarat oficialii duminică, sau o zonă de aproximativ dimensiunea statului american Rhode Island.

Un val de căldură din vara emisferei sudice a complicat eforturile de stingere a flăcărilor, deoarece temperaturile în unele dintre cele mai afectate zone au depășit 40 de grade Celsius. Mai mult de jumătate din victimele raportate provin din Biobio, care, la fel ca Nuble și Araucania, găzduiește păduri extinse, precum și ferme care cultivă struguri și alte fructe pentru export.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS