16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment12 militari germani au fost răniți într-un accident cu blindate Puma

12 militari germani au fost răniți într-un accident cu blindate Puma

Cel puţin 12 militari germani au fost răniţi, miercuri, în urma unui accident cu vehicule blindate de tip Puma produs într-un centru de antrenamente din estul țării, potrivit Reuters.

Două vehicule de infanterie de tip Puma au intrat în coliziune la viteză relativ mare într-un poligon militar situat la periferia orăşelului Gardelegen, în landul Saxonia-Anhalt, în nordul Germaniei. Numeroase echipaje medicale, inclusiv un elicopter, au intervenit la locul accidentului.

Purtătorul de cuvânt al armatei a spus că unul dintre soldați a fost grav rănit și dus la spital, dar rănile nu-i puneau viața în pericol, conform ultimelor informații. Incidentul cu vehiculele Puma, care cântăresc fiecare aproximativ 40 de tone, s-a petrecut la poligonul militar Altmark, la aproximativ 50 de kilometri de Magdeburg.

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a vizitat, între timp, un batalion de tancuri din orașul de vest Augustdorf, care găzduiește cele 14 tancuri Leopard 2 pe care Berlinul s-a angajat să le livreze Ucrainei. Informat despre accident, ministrul l-a descris drept un incident „groaznic”.

Puma, construit de KMW și Rheinmetall, este menit să înlocuiască vechile vehicule de luptă ale infanteriei Marder ale Germaniei. Cu toate acestea, Berlinul a retras vehiculul dintr-o misiune cheie a NATO la sfârșitul anului trecut, după probleme la un exercițiu.

Autorităţile militare germane vor ancheta circumstanţele producerii accidentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS