21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFiul lui Victor Piţurcă, reţinut pentru 24 de ore de DNA

Fiul lui Victor Piţurcă, reţinut pentru 24 de ore de DNA

Fostul fotbalist Alexandru Piţurcă, fiul lui Victor Piţurcă, a fost reţinut marţi de procurorii DNA, pentru 24 de ore, în dosarul privind achiziţii ilegale în timpul pandemiei de COVID, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Alexandru Piţurcă a fost audiat mai multe ore la sediul DNA, după care procurorii au decis să emită pe numele lui o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

În acelaşi dosar, Victor Piţurcă şi directorul general al Companiei Naţionale Romarm SA, Gabriel Ţuţu, sunt cercetaţi în libertate sub control judiciar, după ce au stat 24 de ore în arestul Poliţiei Capitalei.

Victor Piţurcă şi Gabriel Ţuţu sunt acuzaţi de DNA de săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, respectiv abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, într-un dosar legat de achiziţii de măşti de protecţie pentru Ministerul Apărării Naţionale în timpul pandemiei de COVID-19.

Potrivit DNA, pe fondul pandemiei generate de virusul COVID-19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, Gabriel Ţuţu, în calitate de director general al Romarm, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte şi o societate controlată de Piţurcă, în condiţii dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziţie publică ce vizau cumpărarea a şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS