8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAtac cu cuţit la metrou în Bruxelles

Atac cu cuţit la metrou în Bruxelles

Un atac cu cuţitul a avut loc, luni seara, într-o staţie de metrou în Bruxelles, echipele de intervenţie fiind deja prezente la faţa locului.

“Atac cu cuţitul în staţia Schuman: Colaborarea cu diferitele servicii ale poliţiei a permis arestarea rapidă a atacatorului”, a anunţat pe Twitter primarul Bruxelles-ului, Philippe Close.

Agresorul a fost arestat de poliţie, anunţase anterior Wafaa Hammich, purtătoarea de cuvânt a primarului, potrivit www.lecho.be.

Police officers hold a security perimeter around the site of a knife attack, at the Schuman metro station, in Brussels, on January 30, 2023. – Several people were allegeldy injured, and Belgian police have arrested the attacker. (Photo by HATIM KAGHAT / BELGA / AFP) / Belgium OUT

Atacatorul a fost reţinut în apropierea sediilor Comisiei şi Consiliului Uniunii Europene, la scurt timp după ce înainte înjunghiase un tânăr, au anunţat autorităţile municipale.

Trei persoane au fost rănite, dintre care una grav.

Autorităţile au blocat temporar ieşirea din clădirea Consiliului UE care duce spre zona în care bărbatul rănit primea îngrijiri medicale şi unde avea loc luni o reuniune a miniştrilor agriculturii.

Societatea de transporturi Stib a anunţat pe contul său Twitter că liniile de metrou 1 şi 5 sunt perturbate. Linii de autobuze au fost instituite între Arts-Loi, Merode şi Montgomery. Traficul este în continuare întrerupt în unele sectoare ale metroului din capitala belgiană la ordinul poliţiei.

Nu se cunoaşte deocamdată motivul atacului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS