16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment Incendiu puternic și pericol de explozie la un depozit din Târgu Mureș

 Incendiu puternic și pericol de explozie la un depozit din Târgu Mureș

Un incendiu puternic a izbucnit la un depozit de echipamente electrice, autoturisme și îngrășăminte chimice din Târgu Mureș.

În depozit se aflau peste 30 de tone de îngrăşăminte chimice cu azot. Locuitorii oraşului au fost avertizaţi de pericol printr-un mesaj RO-Alert. Din fericire, nu au existat victime, dar pagubele ar putea fi uriaşe. În clădirile care au ars mai erau piese de mobilier şi maşini de epocă. 

„Incendiul se manifestă pe o suprafață de peste 1000 metri pătrați. În aceste momente se acționează pentru localizarea focarelor concomitent cu evacuarea materialelor depozitate”, a transmis ISU Mureș. Flăcările au pornit de la acoperiş şi s-au extins rapid pe o mie de metri pătraţi. Angajaţii ansamblului de depozite au încercat să salveze tot ce se mai putea. Flăcările au fost atât de puternice, încât hidranţii din zonă nu au mai făcut faţă, iar pompierii au alimentat din zonele apropiate. 

Aproximativ 100 de pompieri au acționat pentru stingerea incendiului. Șapte autospeciale de stingere au acționat la fața locului.  Pompierii încearcă să stabiliească care au fost cauzele producerii incendiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS