9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi bulgari, prinşi cu peste 23.000 de pachete de ţigări de contrabandă

Doi bulgari, prinşi cu peste 23.000 de pachete de ţigări de contrabandă

Poliţiştii doljeni au dispus reţinerea a unui cetăţean bulgar, care ar fi intrat în România, pe la Calafat, cu peste 23.000 de pachete de ţigări de contrabandă. Autoutilitara condusă de bulgar a fost oprită de oamenii legii în noaptea de vineri spre sâmbătă, în localitatea doljeană Basarabi.

Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au făcut o acțiune pentru combaterii comerțului cu ţigări de contrabandă. A fost depistat un cetăţean bulgar care ascunsese în mai multe uşi de PVC nu mai puţin de 23.571 de pachete de țigări.

„În jurul orei 03.30, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Calafat și al polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Dolj, a fost oprită pentru control, pe DN 56, în localitatea Basarabi, o autoutilitară ce tracta o platformă, ambele înmatriculate în Republica Bulgară.
Pe platformă au fost descoperite uși din PVC, fabricate în Bulgaria, cu destinația Belgia.
În urma verificărilor suplimentare, în interiorul ușilor au fost descoperite țigarete, diverse mărci, care aveau aplicate timbre fiscale emise de Republica Bulgară, dar care nu ar fi fost declarate la controlul vamal. Au fost descoperite 23.571 de pachete de țigarete”, au precizat oamenii legii.

Ţigările şi peste 20.000 de euro, confiscate de poliţişti

Oamenii legii au mai precizat că asupra şoferul și a pasagerului, doi bărbați de 55 și 45 de ani, cetățeni bulgari, a fost descoperiți 22.560 de euro, 395 de leva și 86 de lei. Cantitatea de ţigarete, sumele de bani și vehiculele folosite au fost indisponibilizate de poliţişti.


Ulterior, cei doi bărbați au fost conduși la sediul IPJ Dolj pentru audieri. În urma probatorului administrat, a fost dispusă reținerea bărbatului de 55 de ani. Acesta este acuzat de deţinerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, peste limita a 10.000 de ţigarete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS