13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCronologia investigațiilor cu privire la moartea lui Tire Nichols

Cronologia investigațiilor cu privire la moartea lui Tire Nichols

-

CNN a prezentat o cronologie a investigațiilor cu privire la moartea lui Tire Nichols, care a fost oprit în trafic și a fost arestat de către poliția din Memphis.

La aproape trei săptămâni după ce o oprire în trafic din Memphis, Tennessee, a dus la o arestare violentă și la moartea ulterioară a unui șofer, poliția a făcut publice imaginile incidentului. Tire Nichols, un bărbat de culoare în vârstă de 29 de ani, a fost internat în spital după arestarea din 7 ianuarie și a murit trei zile mai târziu din cauza rănilor suferite, potrivit poliției. Cinci ofițeri de la Departamentul de Poliție din Memphis, care sunt și ei de culoare, au fost concediați și se confruntă cu acuzații penale.

Familia victimei a văzut înregstrările

Familia lui Nichols și avocații s-au întâlnit cu poliția și oficialii orașului pentru a vedea înregistrările video din seara incidentului. Scena a fost descrisă ca o bătaie prelungită, care a durat câteva minute după ce ofițerii l-au urmărit pe un Nichols care fugea.

Șeful poliției din Memphis, Cerelyn „CJ” Davis, a condamnat comportamentul ofițerilor, adăugând că alți ofițeri continuă să fie investigați. „Acesta nu este doar un eșec profesional”, a spus Davis. „Acesta este un eșec al umanității. Acest incident a fost odios, imprudent și inuman. Și în sensul transparenței, când videoclipul va fi lansat în zilele următoare, veți vedea asta singuri.” După ce acuzațiile au fost anunțate joi, primarul din Memphis, Jim Strickland, a declarat despre ancheta accelerată: „Am lucrat pentru a obține o soluție la aceste probleme în timp record, deoarece le luăm extrem de în serios”.

7 ianuarie – O oprire în trafic cu consecințe fatale

Pe 7 ianuarie, la ora 20.30, ofițerii au oprit un vehicul pentru conducere suspectă, potrivit unui comunicat al poliției din Memphis. „A avut loc o confruntare” între ofițeri și șoferul vehiculului – identificat ulterior ca fiind Nichols – care apoi a fugit pe jos, potrivit poliției din Memphis. Ofițerii l-au prins și „a avut loc o altă confruntare”, care a dus la arestarea lui Nichols, a spus poliția.

O ambulanță a fost chemată la locul arestării după ce Nichols s-a plâns de dificultăți de respirație, a spus poliția, și a fost transportat la un spital din apropiere în stare critică. Pe 10 ianuarie, la trei zile după oprire, Biroul de Investigații din Tennessee a anunțat că Nichols a murit din cauza rănilor suferite în „incidentul cu ofițeri”, potrivit unui comunicat.

15 ianuarie – Poliția oferă informații actualizate cu privire la anchetă

După incident, ofițerii implicați au fost eliberați din funcții – o procedură departamentală standard, în timp ce a început o anchetă privind utilizarea forței, a spus poliția din Memphis. Biroul procurorului districtual Shelby County a început investigațiile.

Constatările preliminare au indicat natura gravă a conduitei ofițerilor în timpul opririi, a spus poliția. „După ce am analizat diverse surse de informații care implică acest incident, am constatat că este necesar să se ia măsuri imediate și adecvate”, a declarat șeful Davis pe 15 ianuarie. „Astăzi, departamentul notifică ofițerilor implicați în acest incident. acțiuni administrative iminente.”

În zilele de după moartea lui Nichols, avocatul familiei sale, Ben Crump, și-a exprimat în mod repetat dorința de a urmări imaginile de pe camerele corporale ale ofițerilor implicați. „Acest tip de moarte în arest distruge încrederea comunității dacă agențiile nu sunt rapid transparente”, a spus Crump într-un comunicat.

18 ianuarie – Ancheta federală a fost declarată

Pe 18 ianuarie, Departamentul de Justiție a declarat că a fost deschisă o anchetă privind drepturile civile cu privire la moartea lui Nichols.

„Săptămâna trecută, Tire Nichols a murit în mod tragic, la câteva zile după ce a fost implicat într-un incident în care ofițerii Departamentului de Poliție din Memphis au folosit forța în timpul arestării sale”, a declarat Kevin G. Ritz, procurorul SUA pentru Districtul de Vest din Tennessee, într-un comunicat.

20 ianuarie – Ofițerii au concediați

După ancheta sa internă, poliția din Memphis a identificat și a concediat cinci ofițeri implicați în incident.

Ofițerii Tadarrius Bean, Demetrius Haley, Emmitt Martin III, Desmond Mills, Jr. și Justin Smith au fost concediați pentru „folosirea excesivă a forței, obligația de a interveni și obligația de a acorda ajutor”, a spus departamentul într-un comunicat.

„Natura flagrantă a acestui incident nu reflectă munca bună pe care o fac ofițerii noștri”, a spus Davis. Asociația de Poliție din Memphis, sindicatul care îi reprezintă pe ofițeri, a refuzat să comenteze demiterea polițiștilor. Asociația consideră că orașul Memphis și familia lui Nichols „merită să cunoască relatarea completă a evenimentelor care au dus la moartea lui și ce a contribuit la asta.”

Avocații familiei victimei, Nichols Crump și Antonio Romanucci, au numit concedierea celor cinci ofițeri „primul pas către obținerea dreptății pentru Tire și familia sa”. Doi angajați ai Departamentului de Pompieri din Memphis care au fost primii care i-au acordat îngrijire inițială lui Nichols au fost eliberați de serviciu „în timp ce se desfășoară o investigație internă”, a declarat ofițerul departamentului de informații publice Qwanesha Ward pentru Nadia Romero de la CNN.

26 ianuarie – Ofițeri acuzați

Un mare juriu i-a pus sub acuzare pe cei cinci ofițeri concediați de poliția din Memphis. Potrivit procurorului districtual Martin III, Smith, Bean, Haley și Mills, Jr. au fost acuzați fiecare de:

  • crimă de gradul doi,
  • agresiune calificată,
  • două acuzații de răpire calificată,
  • două acuzații de abatere de la conduita de polițist,
  • o acuzație de oprimare.

„Deși fiecare dintre cele cinci persoane a jucat un rol diferit în incidentul în cauză, acțiunile tuturor au dus la moartea lui Tire Nichols și toți sunt responsabili”, a spus Mulroy în timpul unei conferințe de presă. Toți cei cinci foști ofițeri s-au prezentat, joi, la închisoarea din comitatul Shelby. Patru dintre ei au ieșit până vineri dimineață devreme, arată înregistrările închisorii.

27 ianuarie – A fost lansată înregistrarea video

Filmarea de pe camera poliției și o altă filmare de la o cameră de supraveghere arată cum s-a petrecut oprirea în trafic. Se vede și confruntarea violentă cu poliția care a dus la uciderea lui Nichols, inclusiv ofițerii care l-au lovit pe Nichols de cel puțin nouă ori fără o provocare vizibilă.

Imaginile arată că ofițerii îl loveau în mod repetat pe Nichols în față, în timp ce mâinile îi erau reținute. La un moment dat, Nichols strigă după mama lui, în timp ce ofițerii îl înconjoară.

În videoclipul camerei de supraveghere montată pe stâlp, un ofițer este văzut împingându-l pe Nichols cu un genunchi sau cu un picior pe trotuar. Nichols este tras de umeri și apoi lovit de două ori în față. După ce a fost tras într-o poziție așezată, Nichols este lovit în spate cu ceea ce pare a fi un pulan. După ce a fost tras în genunchi, Nichols este lovit din nou.

După ce este ridicat în picioare, videoclipul îi arată pe ofițeri care îl lovesc pe Nichols în față de mai multe ori, în timp ce mâinile îi sunt reținute în spatele corpului, după care acesta cade în genunchi. Câteva secunde mai târziu, un ofițer pare să-l lovească cu piciorul pe Nichols. Un minut mai târziu, Nichols este târât de-a lungul trotuarului și sprijinit într-o poziție așezată de lateralul unei mașini, unde este în mare parte ignorat de ofițeri în următoarele trei minute și jumătate. La zece minute de la înregistrare, o persoană care pare a fi un paramedic îi acorrdă primul ajutor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

A murit după ce fost surprins de un...

Un bărbat, de 54 de ani, a murit, astăzi,...

ȘTIRI GdS