14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) 44 de migranți ascunși în trei tiruri, depistați la Nădlac

(VIDEO) 44 de migranți ascunși în trei tiruri, depistați la Nădlac

-

Poliţiştii de frontieră din Nădlac II au depistat 44 de migranți care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei mijloace de transport.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni români, respectiv un cetăţean turc, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia și două autoutilitare înmatriculate în România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, grupaje (diverse bunuri) și piese auto pentru societăți comerciale din Germania și Franța, iar unul dintre ei se deplasa fără încărcătură pe ruta România – Franța.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al celor trei mijloace de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă,  în total, 44 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde s-a stabilit că sunt cetăţeni din:

  • Siria,
  • Ghana,
  • Yemen,
    Somalia,
  • Bangladesh,
  • Nepal.

Cea mai mare parte dintre aceştia au intrat legal în ţara noastră în baza documentelor personale. Toţi intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

În toate cazurile, şoferii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, iar polițiștii de frontieră continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.      

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Accident rutier grav cu trei victime în Bumbești-Jiu

Pompierii militari au fost solicitați joi să intervină la...

ȘTIRI GdS