10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljeni prinși la volan fără permis și sub influența substanțelor psihoactive

Doljeni prinși la volan fără permis și sub influența substanțelor psihoactive

Doi doljeni au fost depistaţi după ce au condus acelaşi autoturism sub influența substanțelor psihoactive, fără a poseda permis de conducere.

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au efectuat, în noaptea de 25/26 ianuarie, semnal regulamentar de oprire unui autoturism înmatriculat în Franţa, ce circula pe strada Brazda lui Novac, din municipiu.

Întrucât conducătorul auto a refuzat să oprească, s-a procedat la urmărirea acestuia pe mai multe străzi din Craiova, până în comuna Şimnicu de Sus, unde, conducătorul auto a abandonat autoturismul şi a fugit.

Aseară, acelaşi autoturism a fost oprit de poliţişti ai Biroului Rutier Craiova pe strada Aleea IV Şimnic, la volan aflându-se un tânăr de 28 de ani din oraşul Filiaşi.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliţiei Române s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere, fiind testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la consumul de cocaină.

În autoturism a mai fost legitimat un tânăr de 19 ani, din comuna Sălcuţa, acesta fiind bănuit că i-ar fi încredinţat autoturismul tânărului de 28 de ani, pentru a fi condus pe drumurile publice.

Totodată, din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că tânărul de 19 ani s-a aflat la volanul autoturismului în noaptea de 25/26 ianuarie, fără a poseda permis de conducere. Şi acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la consumul de cocaină.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe şi încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS