6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentVâlcea: Incendiu într-o gospodărie din Runcu

Vâlcea: Incendiu într-o gospodărie din Runcu

Pompierii militari vâlceni au intervenit, în această dimineață, în comuna Runcu, sat Valea Babei , pentru stingerea unui incendiu produs la o bucătărie de vară și o anexă.

Potrivit ISU Vâlcea, exista posibilitatea de extindere la o casă situată în imediata apropiere. La fața locului s-au deplasat două echipaje de stingere cu apă și spumă și au găsit flăcările manifestându-se la o bucătărie de vară și o magazie. Din cauza drumului foarte îngust, pompierii au acționat doar cu o autospecială de intervenție
Prin efortul susținut a pompierilor, după mai bine de o oră de la anunțarea evenimentului, s-a reușit stingerea incendiului și salvarea locuinței. Din fericire nu a fost nimeni rănit.
Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că flăcările s-ar fi declanșat de la scânteile rezultate de la coșul pentru evacuarea fumului rămas nereparat înaintea folosirii sistemului de încălzire.

Reguli de respectat

Pentru prevenirea unor astfel de situații recomandăm respectarea următoarelor reguli:
• Asigurați-vă că o persoană autorizată va verifica, repara și curăța coşurile de fum cel puţin o dată pe an.
• Puneți materialele combustibile la distanţă faţă de sobe. Asigurați izolarea sobei faţă de podea şi pereţii din apropiere.
• Folosiți doar tipul de combustibil pentru care a fost proiectat sistemul de încălzire şi respecțați întocmai instrucţiunile producătorului.
• Depozitați cenuşa într-un container de metal în exteriorul locuinţei şi la distanţă de casă, grajd, fânar, depozite, etc.
• Amplasați un ecran în faţa focarului şemineului şi țineți uşiţa sobei închisă.
• Stingeți întotdeauna focul din sobă înainte de culcare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS