12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAl treilea atac armat cu victime în doar 3 zile în SUA

Al treilea atac armat cu victime în doar 3 zile în SUA

Un bărbat tânăr a ucis trei persoane, după care s-a sinucis, la Yakima, în statul american Washington, anunţă poliţia, al treilea atac armat în decurs de patru zile în Vest, relatează Reuters.

Acest nou atac a avut loc marţi, către ora locală 3.30 în zona şi în interiorul unui magazin alimentar din Yakima, un oraş cu 97.000 de locuitori, situat la două ore de Seattle.

Suspectul, Jarid Haddock, în vârstă de 21 de ani, nu avea motive speciale să-şi atace victmele, potrivit poliţiei.

„Nu exista un conflict evident între aceste persoane. Bărbatul a intrat (în magazin) şi a început să tragă”, a anunţat şeful Poliţiei din Yakima, Matthew Murray. Tânărul a tras apoi în doi oameni, în afara magazinului, după care a furat o maşină şi a fugit.

Autorităţile au avertizat că suspectul era „înarmat şi periculos”

A urmat o urmărire, iar autorităţile au avertizat că suspectul era „înarmat şi periculos”. Ulterior, poliţia a fost sunată de către o femeie care anunţa că bărbatul căutat i-a folosit telefonul.

El ”a sunat-o pe mama sa şi a spus mai multe lucruri incriminante, de exemplu că ‘i-am ucis pe aceşti oameni’ după care a spus că se va sinucide”, a declarat presei Matthew Murray.

Agenţii trimişi la faţa locului au sosit la timp să audă focuri de armă. Ei au încercat să-l renime pe tânăr, însă fără succes.

Acest nou atac armat îndoliază Vestul Americii

Acest nou atac armat îndoliază Vestul Americii, şocat de două carnagii în California, în comunitatea asiatică, sâmbătă şi luni.

Luni, şapte muncitori agricoli au fost ucişi în două ferme, la Half Moon Bay, în apropiere de San Francisco. O a opta persoană a fost grav rănită de către un bărbat în vârstă de 60 de ani, Chunli Zhao.

Un fost angajat al uneia dintre cele două ferme, el a fost arestat de către autorităţi, care au găsit în vehiculul acestuia un pistol semiautomat.

Sâmbătă seara, la Monterey Park, în apropiere de Los Angeles, sărbătorile de Anul Nou lunar s-au tansformat în carnagiu, după ce un bărbat de origine asiatică, în vârstă de 70 de ani, Huu Can Tran, a ucis 11 persoane, majoritatea bătrâni, într-o sală de dans frecventată de clienţi asiatici.

El a încercat apoi să comită un atac în altă sală de dans, după care s-a sinucis în duba sa, încercuită de poliţişti. Anchetatorii încercau în continuare să stabilească motivul acestui atac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS