22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) 12 percheziţii la traficanţi de droguri şi minori 

(VIDEO) 12 percheziţii la traficanţi de droguri şi minori 

-

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov, au efectuat 12 percheziții domiciliare, în municipiile Brașov și București, într-o cauză ce are ca obiect de cercetare săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de droguri de mare risc și operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv.

În luna martie 2022, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în județul Brașov, ar fi acționat mai multe persoane implicate în recrutarea, transportarea și adăpostirea unor persoane minore, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, în scopul exploatării acestora, prin determinarea la practicarea prostituției.

Metodele de recrutare ar fi variat între constrângere psihică, profitând de vădita stare de vulnerabilitate a victimelor și metoda „loverboy”.

În urma cercetărilor, au fost identificate mai multe persoane bănuite, atât în săvârșirea activităților mai sus menționate, cât și în închirierea unor apartamente sau publicarea anunțurilor pe diverse site-uri de profil.

7 persoane au fost reținute

Bănuiții și-ar fi însușit cea mai mare parte din sumele de bani obținute.

Pe parcursul documentării, s-a stabilit că persoanele bănuite s-ar fi implicat și în activități pe linia traficului de droguri de risc și de mare risc (canabis, cocaină, produse susceptibile a avea efecte psihoactive), sumele solicitate fiind între 50 și 500 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite aproximativ 1 kilogram de canabis, 5 grame de cocaină, 14.250 de lei, 530 de euro, o armă cu aer comprimat, medii de stocare, telefoane mobile, precum și o serie de înscrisuri relevante pentru cauză.

În baza mandatelor de aducere, la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov au fost conduse persoanele bănuite, în vederea audierii și a luării măsurilor legale care se impun, 7 persoane fiind reținute, pentru 24 ore.

Ulterior, la data de 19 ianuarie, Tribunalul Brașov a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a celor 7 persoane reținute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Modernizarea drumului județean Segarcea – Valea Stanciului, finalizată

S-a finalizat modernizarea a încă unui tronson de drum...

ȘTIRI GdS