14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCum a ajuns pacientul de la Neuropsihiatrie să se arunce de la etajul al doilea

Cum a ajuns pacientul de la Neuropsihiatrie să se arunce de la etajul al doilea

Un bărbat de 80 de ani, din Dăbuleni, care se afla internat la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova, a murit în seara de 13 ianuarie, după ce a căzut de la etajul doi al unității medicale. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu răni grave, unde a decedat. Din primele cercetări, bătrânul s-ar fi sinucis. Cum a fost posibil ca acesta să se arunce de la etajul unităţii medicale şi unde se aflau cadrele medicale în acel moment? Purtătoarea de cuvânt a spitalului a explicat pentru Gazeta de Sud ce s-a întâmplat în acea seară.

Bărbatul fusese internat cu AVC

În seara zilei de 13 ianuarie, polițiștii Secției 3 Poliție Craiova au fost sesizați prin apel de urgență 112 cu privire la faptul că, o persoană internată la o unitate medicală din Craiova s-ar fi aruncat de la etaj, au anunţat poliţiştii doljeni, care au deschis o anchetă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Bianca Petrică, purtătoarea de cuvânt a Spitalului de Neuropsihiatrie, a declarat pentru GdS că bărbatul a fost internat în data de 10 ianuarie, prezentând un accident vascular cerebral şi că ar fost încă de la început un pacient problematic.

Pacientul a avut mai multe episoade de agitaţie

„De la internare a fost un pacient care a avut agitaţie psihomotorie, drept pentru care a fost solicitat şi un consult psihiatric din partea colegilor din spital. I s-a prescris tratament de specialitate. Pacientul a avut mai multe episoade de agitaţie, iar în seara de 13 ianuarie, când s-a petrecut nefericitul eveniment, în jur de ora 21:00 i s-a administrat tratamentul. Asistentele care erau de serviciu consemnaseră că este un pacient agitat, drept pentru care monitorizarea lui s-a făcut mult mai des. În jurul orei 22:00, dormea, avea un somn liniştit, profund”, a povestit Bianca Petrică.

Cum s-a întâmplat evenimentul

În jurul orei 23:00, aceasta spune că într-unul dintre saloane de pe secţie un pacient a avut nevoie de schimbarea lenjeriei de corp şi a lenjeriei de pat, fiind solicitată infirmiera. Deoarece în salon persista un miros greu, aceasta ar fi rabatat geamul şi a plecat cu lenjeria murdară către magazie, aflată în capătul culoarului, iar în momentul în care s-a întors să închidă geamul, a observat pe jos un pampers, iar când a mers să închidă fereastra, a observat că aceasta se afla într-o poziţie diferită. „Geamul nu era închis, ci lipit, avea feroneria forţată. S-a uitat jos şi a văzut pacientul la pământ, a chemat şi asistentele, medicul de gardă, toată lumea a coborât, s-a acordat primul ajutor, apoi a fost apelat serviciul de urgenţă”, precizează purtătoarea de cuvânt.

În salonul respectiv se mai aflau alţi doi pacienţi, însă reprezentanţii spitalului nu ne-au putut spune dacă aceştia dormeau sau au remarcat ceva în acele momente. „În acest moment, se desfăşoară o anchetă internă, au fost cerute note explicative tuturor celor de serviciu şi aşteptăm rezultatele acesteia”, a mai adăugat Bianca Petrică.
Şi conducerea Direcţiei Publice de Sănătate Dolj a trimis luni o echipă de la Serviciul Control pentru a afla mai multe detalii despre acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS