8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPrins de avalanșă în timp ce-și căuta câinii

Prins de avalanșă în timp ce-și căuta câinii

Un bărbat de origine română de 60 de ani a murit marţi într-o avalanşă în nordul Italiei în timp ce încerca să-şi recupereze de pe munte cei doi câini, a relatat presa locală.

Michele Buga, originar din România, a fost surprins de vremea nefavorabilă şi s-a rătăcit sâmbătă în timpul unei drumeţii pe care o făcea alături de doi câini Husky în regiunea Valle Spluga, situată în provincia nordică Sondrio, aproape de graniţa cu Elveţia, a relatat agenţia italiană ANSA.

S-a întors după câinii lui și și-a găsit sfârșitul

După ce a solicitat ajutorul echipelor de intervenţie, a reuşit să ajungă singur sâmbătă seară în partea inferioară a văii. Salvatorii au localizat cei doi câini, dar nu au reuşit să-i convinsă să-i urmeze, aşa că bărbatul a revenit pe munte ca să-şi recupereze câinii când a fost surprins de o avalanşă la o altitudine de circa 2.000 de metri.
Rezident în Ballabio, în provincia Lecco, Buga era pasionat de ciclism și aborda deseori muntele pe jos sau pe bicicletă. Fusese antrenorul echipelor naționale de ciclism, iar în urmă cu câțiva ani reușise să obțină un post de profesor de matematică la Liceul „Bertacchi” din Lecco, scrie ballabionews.com.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS