27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTrei morți într-un accident în Bistrița Năsăud

Trei morți într-un accident în Bistrița Năsăud

Trei persoane și-au pierdut viața, duminică seară, într-un accident rutier produs pe Drumul Național 17 C, în județul Bistrița-Năsăud.
Mașina în care se aflau a derapat într-o curbă, a intrat pe sensul opus și s-a izbit de un autobuz ce transporta aproximativ 40 de persoane.

După impact, autoturismul a căzut în apele râului Sălăuța. Autorităţile au activat Planul roșu de Intervenție.

În autoturism se aflau patru persoane, care mergeau spre Cluj, la aeroport. Maşina era condusă de un tânăr de 21 de ani, iar pe scaunul din dreapta se afla unchiul lui, în vârstă de 41 de ani. Pe bancheta din spate erau doi tineri, o fată și un băiat, ambii de 20 de ani, prieteni cu şoferul. Doar băiatul din spate a scăpat cu viață, dar cu răni grave.

Autobuzul făcea curse regulate între Cluj și Sighetu Marmaţiei. Accidentul s-a petrecut pe DN17C, la ieşirea din comuna Telciu spre comuna Romuli. Primii care au ajuns la locul accidentului au fost cei de la Serviciul voluntar pentru situaţii de Urgenţă Romuli.

Marius Rus, purtător de cuvânt ISU BN: „Ținând cont de numărul mare de persoane implicate în accident, a fost aplicat la nivelul județului Bistrița Năsăud, planul roșu de intervenție. Echipajele de intervenție au găsit la locul solicitării patru victime încarcerate, au procedat pentru extragerea victimei în siguranță și predarea acesteia către echipajul de terapie intensivă”.

Polițiștii fac cercetări pentru a stabili exact circumstanțele producerii accidentului.
Traficul rutier a fost blocat în ambele sensuri aproximativ două ore, timp în care s-au format cozi de aproape trei kilometri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS