10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPortugalia: Veteranul surfer Marcio Freire a murit la Nazare

Portugalia: Veteranul surfer Marcio Freire a murit la Nazare

Celebrul surfer Marcio Freire, cunoscut ca „Mad Dog”, a murit în timp ce se antrena pe valuri uriașe în Nazaré, Portugalia. În zonă se formează valuri înalte de peste 20 de metri, potrivit 7news.com.au

Echipele de intervenție aflate pe jet-ski-uri au reușit să îl ducă pe plajă pe bărbatul de 47 de ani, însă toate încercările de a-l resuscita au eșuat.a murit în timp ce se antrena,

Freire este unul dintre cei trei surferi brazilieni care au devenit cunoscuți sub numele de „Câinii nebuni” (Mad Dogs) după ce au cucerit valul uriaș „Fălci” din Hawaii. Ei au apărut în documentarul Mad Dogs din 2016.

Nazaré se mândrește cu unele dintre cele mai mari valuri din lume. Acestea sunt amplificate de un canion subacvatic adânc de 5 kilometri, care se termină acolo unde Atlanticul de Nord întâlnește țărmul. 

În 2011, un surfer din Hawaii a stabilit la Nazaré recordul mondial pentru cel mai mare val survolat vreodată, de 23,77 metri. În 2020, recordul a fost bătut de un german care a reușit să rămâna în picioare pe un val de 26,21 metri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS