11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentA găsit o grenadă legată de gard

A găsit o grenadă legată de gard

Un bărbat a semnalat că pe strada principală din satul Sinteşti din comuna ilfoveană Vidra se află un dispozitiv artizanal, ce pare a fi o grenadă, legat pe un gard, transmite Agerpres. Pirotehniștii au dezamorsat dispozitivul.

Potrivit unui comunicat al IPJ Ilfov, în cel mai scurt timp, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii oraşului Popeşti Leordeni, ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale Ilfov, pentru efectuarea activităţilor din competenţă.

Poliţiştii ilfoveni au luat imediat toate măsurile, context în care au delimitat şi asigurat perimetrul respectiv.

De asemenea, la faţa locului s-au deplasat specialiştii pirotehnici din cadrul SIAS-IGPR, care au constatat că aspectele sesizate se confirmă, iar în urma activităţilor de specialitate, au dezamorsat dispozitivul respectiv.

La acest moment, nu există pericol de explozie, urmând ca dispozitivul artizanal să fie expertizat de specialiştii INC.

Nu au existat victime.

Poliţiştii Serviciul de Investigaţii Criminale Ilfov, Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov şi ai oraşului Popeşti Leordeni, sprijiniţi de poliţişti din cadrul IGPR, fac cercetări pentru identificarea şi depistarea persoanei bănuite de comiterea faptei, stabilirea situaţiei de fapt şi de drept şi luarea măsurilor legale care se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS