20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Atac la o închisoare din Mexic. Sunt 14 morți și 13 răniți

(VIDEO) Atac la o închisoare din Mexic. Sunt 14 morți și 13 răniți

-

Zece gardieni și patru deținuți au fost uciși în urma unui atac declanșat asupra unei închisori mexicane de la granița cu SUA.

Cel puțin 24 de deținuți au evadat în haos. Închisoarea din Ciudad Juarez a fost atacată duminică dimineața, În arac alte 13 persoane au fost rănite, potrivit parchetului de stat Chihuahua. Oamenii înarmați din vehiculele blindate au ajuns în jurul orei 7.00 la închisoarea de stat Cereso nr. 3 și au început să tragă, au declarat oficialii, potrivit El Paso Times, citat de New York Post.

Câteva ore mai târziu, soldații mexicani și poliția de stat au preluat în cele din urmă controlul asupra închisorii – dar nu înainte ca 20 de prizonieri să evadeze.

În momentul atacului, familiile deţinuţilor aşteptau să intre în închisoare pentru a-şi vizita rudele.

Conform primelor elemente ale anchetei, scopul atacului a vizat facilitarea evadării unui grup de prizonieri.

Cu ajutorul armatei, poliţiştii au făcut patru arestări. Sursa citată nu a precizat dacă este vorba de prizonieri evadaţi sau atacatori. Ulterior, poliția a ucis doi bărbați înarmați care mergeau într-un SUV.

În închisoarea din acest oraş situat în nordul Mexicului se află membri ai braţelor armate ale cartelurilor Sinaloa şi Juarez, care se luptă pentru controlul asupra oraşului de mai bine de 15 ani. 

În august, o revoltă a izbucnit în aceeași închisoare și s-a extins în stradă, ucigând 11 persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS