30.9 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn român a câștigat 400.000 de euro la Loteria de Crăciun din Spania

Un român a câștigat 400.000 de euro la Loteria de Crăciun din Spania

Îl cheamă Vasile, este șofer de camion stabilit în Roquetas de Mar, regiunea Andaluzia, și a câștigat o sumă mare la Loteria din Spania chiar înainte de Crăciun, scrie Hotnews.

„Sunt foarte fericit, dar nu pot să sărbătoresc așa cum merită, trebuie să fiu calm”, a povestit Vasile care a suferit un infarct în urmă cu două luni în timp ce conducea camionul în Franța.

Vasile s-a stabilit cu familia în Spania în urmă cu mai bine de două decenii, în anul 2001. Vasile a câștigat 400.000 de euro din premiul El Gordo pus la bătaie de Loteria din Spania. Cu premiul câștigat la loteria de Crăciun 2022 din Spania va avea posibilitatea să cumpere o casă după ani de zile în care a stat cu chirie.

Această loterie tradiţională datează din anul 1812, când Spania se afla sub ocupaţie franceză în timpul Războaielor Napoleoniene, iar o astfel de loterie a fost concepută pentru a strânge fonduri pentru luptele de pe front.

În lunile care preced data de 22 decembrie, se întâmplă destul de des ca rudele, colegii de muncă, grupurile de prieteni şi membrii unor cluburi din Spania să strângă sume de bani pentru a cumpăra împreună bilete la această loterie, iar numerele bifate sunt adeseori alese în baza unor superstiţii personale.

Spaniolii cheltuiesc în medie 66,6 euro pe bilete la loteria „El Gordo”, potrivit asociaţiei Anapal. Cel mai bine vândut bilet, denumit „decimo”, costă 20 de euro, iar deţinătorul său poate să câştige 10% din valoarea premiului pus în joc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS